Γ’ Εθνική: Σέντρα στο πρωτάθλημα με 5+2 θρακιώτικες ομάδες και δύο «θρακιώτικα» ντέρμπι (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα δεν ξέρουμε αν πλημμυρίζει, αλλά σημασία έχει ότι οι ποδοσφαιρικές Κυριακές στην Θράκη αποκτούν και πάλι άλλη σημασία αφού ξεκινά ο Μαραθώνιος της Γ’ Εθνικής με 14 ομάδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (από Κιλκίς και Σέρρες μέχρι τον Έβρο) να μετέχουν στον Α’ Όμιλο.

Ασφαλώς από άποψη ονομάτων ξεχωρίζει η παρουσία ιστορικών ομάδων όπως ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα, με πολλές συμμετοχές στην Α’ Εθνική. Από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης μετέχουν πέντε ομάδες, όπως και πέρυσι: οι παλιοί Άρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης και οι νεοφώτιστοι Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Ασπίδα Ξάνθης που ανήλθαν ως πρωταθλητές των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης (Ροδόπης) και Ξάνθης αντίστοιχα.

Πέρα ωστόσο από τις πέντε ομάδες της Θράκης, έχουμε άλλες τουλάχιστον δύο που μπορούν να θεωρηθούν θρακιώτικες, αφού ανήκουν στον Δήμο Νέστου που συνορεύει με την Ξάνθη και οι κάτοικοί τους συχνά αυτοχαρακτηρίζονται περισσότερο ως θρακιώτες παρά ως ανατολικομακεδόνες. Ο λόγος για τον ιστορικό Νέστο Χρυσούπολης και τον Κεραυνό Πέρνης, που έχουν μάλιστα στις τάξεις τους θρακιώτες προπονητές.

Από τον Νομό Καβάλας μετέχουν τέσσερις ομάδες, αφού πέραν Νέστου, Κεραυνού και ΑΟΚ μετέχει και ο Αετός Ορφανού, ενώ τρεις συμμετοχές έχει ο Νομός Σερρών με Πανσερραϊκό, Εθνικό Σιδηροκάστρου και τον περσινό πρωταθλητή Απόλλωνα Παραλιμνίου. Η Δράμα εκπροσωπείται μόνο από την ΑΕ Καλαμπακίου, μονή εκπροσώπηση έχουν όπως προαναφέρθηκε οι νομοί Ροδόπης και Έβρου αλλά και το Κιλκίς με τον Αλέξανδρο που εντάχθηκε τελευταία στιγμή στον όμιλο μετά την πώληση του ΑΦΜ της Ελπίδας Σκουτάρεως στην Βέροια.

Από τα ματς της πρεμιέρας ξεχωρίζει το θρακιώτικο ντέρμπι του Άρη Αβάτου με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το Άβατο θα παίξει τέταρτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι στην έδρα του, μετά τα τρία για το Κύπελλο Ελλάδος, υποδεχόμενος τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Έβρου με τον οποίο κοντραρίστηκαν και στην διάρκεια της προετοιμασίας σε φιλικό παιχνίδι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση των νεοφώτιστων πρωταθλητών Καβάλας και Ξάνθης, του Κεραυνού Πέρνης με την Ασπίδα δηλαδή, στο Δημοτικό Στάδιο της Χρυσούπολης.

Ο επίσης νεοφώτιστος πρωταθλητής Ροδόπης ΠΑΟΚ Κοσμίου αγωνίζεται στο Σιδηρόκαστρο κόντρα στον τοπικό Εθνικό, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης δοκιμάζεται στο Οφρύνιο Καβάλας κόντρα στον Αετό Ορφανού. Το μεγάλο παιχνίδι είναι βέβαια η αναμέτρηση Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Καβάλα ενώ ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση Αλέξανδρος Κιλκίς – Νέστος Χρυσούπολης. Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 16:00 και όπως κάνει εδώ και έξι χρόνια το ThrakiSportS, θα υπάρχει live ενημέρωση λεπτό προς λεπτο για την εξέλιξη των παιχνιδιών

Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι ορισμοί των διαιτητών:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ- 1ος ΟΜΙΛΟΣ (1η αγωνιστική, Κυριακή 30/9, Ωρα 16:00)

Απόλλων Παραλιμνίου – Καβάλα

Μελτζανίδης, Γιάντσης, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Εθνικός Σιδηροκάστρου – ΠΑΟ Κοσμίου

Μιχούλιας, Μιχτατίδης, Κωνσταντινίδης (Μακεδονίας)

Κεραυνός Πέρνης – Ασπίδα Ξάνθης

Χαψάς, Κρυώνας, Αναστασιάδης (Σερρών)

Αετός Ορφανού – Ορφέας Ξάνθης

Σιδηρόπουλος, Διαμαντής, Τερζόπουλος (Έβρου)

Άρης Αβάτου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Πουλικίδης, Παστιάδης, Οικονομίδης (Δράμας)

Αλέξανδρος Κιλκίς – Νέστος Χρυσούπολης

Τσοπουλίδης, Εμπλιούκ, Γκοντόλιας (Ξάνθης)

Πανσερραϊκός – Α.Ε. Καλαμπακίου

Τσακαλίδης, Μαλανδρής, Σκούτας (Χαλκιδικής)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΒΑΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ