Το χρυσό προσωπικό ρολόι του Πανόπουλου που φοράει πλέον ο Ραζβάν Λουτσέσκου (+photo)

 

Δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου και αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια από τον ερχομό του στην Ελλάδα για την Ξάνθη αλλά και την σχέση που ακόμα έχει με τον «δεύτερο πατέρα του», όπως τον αποκαλεί, Χρήστο Πανόπουλου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ιστορία με έναν… μαρτυριάρη βενζινά που είχε σπεύσει να πει στον Λουτσέσκου ότι ο Πανόπουλος είναι τόσο περίεργος και ιδιότροπος, που δεν θα μπορούσε να μακροημερεύσει στην Ξάνθη αφού αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Λέει ο Λουτσέσκου:

«Όταν πρωτοπήγα στην Ξάνθη ταξίδεψα με το αυτοκίνητο και κάποια στιγμή χρειάστηκε να βάλω βενζίνη. Ο υπάλληλος στο βενζινάδικο με αναγνώρισε από φωτογραφίες και με ρώτησε αν είμαι ο νέος προπονητής της ομάδας και όταν του απάντησα θετικά μου είπε: “Κάνεις μεγάλο λάθος. Σε ένα μήνα, το πολύ σε δύο, θα έχεις φύγεις. Ο ιδιοκτήτης είναι τρελός και αλλάζει τρεις τέσσερις προπονητές κάθε σεζόν”.

Πράγματι, πριν αναλάβω εγώ ο ιδιοκτήτης, σε μια περίοδο 24 ετών, χρόνο μετά το χρόνο άλλαζε 4-5 τεχνικούς. Όταν μετά από τρία χρόνια στην ομάδα αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη συνεργασία μας, έβγαλε το ρολόι του και μου το έδωσε. “Θα μπορούσα να αγοράσω ένα δώρο για σένα αλλά θέλω να σου δώσω κάτι προσωπικό γιατί σε αγαπώ σαν παιδί μου”,  μου είπε.

Συνεχίζουμε να επικοινωνούμε δύο – τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Είναι για μένα σαν δεύτερος πατέρας. Και δεν ήταν τελικά όπως τον περιέγραψε ο τύπος στο βενζινάδικο», αναφέρει στην γλαφυρή περιγραφή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που για άλλες δηλώσεις του σε ρουμανικά ΜΜΕ έλαβε το ραβασάκι του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα την Πέμπτη, μίλησε στους συμπατριώτες του και για τη συνεργασία του με τον Ιβάν Σαββίδη τον οποίο χαρακτήρισε ως “πολύ συναισθηματικό άνθρωπο”. Αναλυτικά, λέει ο Λουτσέσκου:

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος αν και όσοι δεν τον γνωρίζουν μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη για αυτόν. Ζει πολύ συναισθηματικά και πολύ έντονα όλους αγώνες του ΠΑΟΚ και τα αποτελέσματα της ομάδας.

Είναι σίγουρα μια ιστορία που αξίζει να την πεις στο τέλος της ζωής σου. Τώρα δεν έχουμε χρόνο γιατί συμμετέχουμε σε άλλες μάχες. 

Τρέφω πάντως μεγάλο σεβασμό για αυτόν. Και πάντα τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω στον ΠΑΟΚ και να προπονώ τόσο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές.

Προσπαθούμε μαζί με αυτούς να πετύχουμε μεγάλα πράγματα αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά πάντα είναι το τελευταίο αποτέλεσμα.  Δύσκολα μπορεί κάποιος προπονητής να κάνει σχέδια για τρεις μήνες μετά».