Την Κυριακή ο 4ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Μνημείων Βορείου Έβρου

 

Ο  Π.Α.Σ. Ρήσος σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας, την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ε85 και τον Συνεταιρισμό Γυναικών Τριγώνου Γαία διοργανώνουν την Κυριακή 30/09/2018 τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα δρόμου “Γύρος Μνημείων Έβρου”.

Ο αγώνας επισήμως χαρακτηρίζεται Διασυλλογικός (Ανδρών – Εφήβων) αλλά θα είναι και OPEN. Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους  κανονισμούς της Ε.Ο.Π  και τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας – UCI.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διασυλλογικό αγώνα έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ομοσπονδία για το 2018.

Στον αγώνα OPEN δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που διαθέτουν καλή υγεία, και φυσική κατάσταση. Θα πρέπει να φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος, να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα, που πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.

Οι ανήλικοι συμμετέχοντες στην κατηγορία OPEN θα πρέπει να έχουν κλείσει το 16 έτος της ηλικίας τους, και να φέρουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους. Όλοι οι αγωνιζόμενοι OPEN θα πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα συμμετοχής. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Κυριακή 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

αγώνας δρόμου αντοχής 112 χιλιομέτρων.

09:30 π.μ  άνοιγμα Γραμματείας

11:00 π.μ. εκκίνηση Διασυλλογικού Ανδρών- Εφήβων

11:05 π.μ. εκκίνηση κατηγορίας OPEN

Πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή στις 14:15μμ

Διαδρομή: Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας, (από τον κεντρικό δρόμο και στροφή δεξιά στον κόμβο ΔΙΚΑΙΩΝ) με προορισμό προς Ορμένιο, Πετρωτά, Πεντάλοφος, Κόμαρα, Ελέα, Πλάτη, Άρζος, Καναδάς, και δεξιά στον κόμβο από κεντρικό δρόμο προς Ορεστιάδα 20χιλ, και αριστερά στον πρώτο κόμβο Ορεστιάδας με φωτεινή σηματοδότηση προς Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας (τερματισμός).

Υψομετρικά διαδρομής: +966 m.  Επισυνάπτεται – υψομετρικό της διαδρομής. Το κεντρικό οδικό δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην διαδρομή: Ορεστιάδα από τον κεντρικό δρόμο και στροφή δεξιά στον κόμβο ΔΙΚΑΙΩΝ περίπου 30 χιλ και μετά τον Καναδά στον κόμβο δεξιά στην επιστροφή προς Ορεστιάδα, υπόλοιπο 20 χιλ, η υπόλοιπη διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στο παλαιό οδικό δίκτυο.

Θα υπάρχει ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ 15 km.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

με δελτίο

OPEN

Εφήβων:  17+ Α1

18 – 29 ετών Α2 Ανδρών:

30 – 39 ετών Β1 Βετεράνων:

40 – 49 ετών Β2 Βετεράνων:

50+ Β3 Βετεράνων:

60+ Γ1 Γυναικών:

18+

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να: Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60΄ λεπτά προ της εκκίνησης. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 7 : Η σειρά των αυτοκινήτων συνοδείας των ομάδων για τον διασυλλογικό καθορίζεται με κλήρωση κατά τη διάρκεια του Τεχνικού Συνεδρίου των αρχηγών των ομάδων. Σε περίπτωση που δεν θα πραγματοποιηθεί θα γίνει 30΄ πριν την εκκίνηση του αγώνα. Για τους OPEN θα αποφασίσει η αγωνόδικος επιτροπή, ανάλογα με τις συμμετοχές. Θα υπάρξει όριο χρόνου 20% από τον πρώτο αθλητή κάθε κατηγορίας. ΑΡΘΡΟ 8 : Θα υπάρξει όριο χρόνου 4:30 ώρες από την εκκίνηση του αγώνα. ΑΡΘΡΟ 9 : Για κάθε θέμα που θα προκύψει και που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή δεν προβλέφθηκε από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. θα αποφασίζει αμέσως η Αγωνόδικος Επιτροπή. Οι αποφάσεις της αγωνοδίκου επιτροπής είναι τελεσίδικες. ΑΡΘΡΟ 10 : Έπαθλα – Βραβεύσεις Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας βραβεύονται ως εξής: 1ος νικητής – κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα. 2ος νικητής – αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα. 3ος νικητής – χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα. Οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στο βάθρο με την επίσημη ενδυμασία της ομάδας τους για την καθιερωμένη απονομή επάθλων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθεί πρόστιμο, σύμφωνα με τους κανονισμούς. ΑΡΘΡΟ 11 : Δηλώσεις συμμετοχής Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών μέχρι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.risos.gr Για τις κατηγορίες OPEN οι αθλητές-τριες παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που βρίσκεται στο site του συλλόγου www.risos.gr. Το παράβολο συμμετοχής είναι 15 €. Η πληρωμή μπορεί να γίνει προς διευκόλυνσή σας στην γραμματεία της διοργάνωσης μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. ΑΡΘΡΟ 12 : Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα τροποποίησης του παρόντος κανονισμού, για λόγους ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή θα καταστεί γνωστή στους συμμετέχοντες και τους αρχηγούς των ομάδων,  εγκαίρως. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΑ: ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  τηλ. 6937373002 Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους !! Το άρθρο συνεχίζεται από κάτω Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται: Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:   risos.gr ή Δήλωση Συμμετοχής OPEN 2018  για τις κατηγορίες open. Οι ομάδες στο  PARTICIPATION TEAMS TOUR OF NORTH EVROS ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ 2018  στο mail: pasorestiadas@hotmail.com ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΣΕΜΠΤΕΜΡΙΟΥ Για διαμονή αθλητών Hotel Vienni  Διεύθυνση: Ορέστου 50, Ορεστιάδα Τηλέφωνο: 2552 022578 Τιμή δίκλινο 40€ με πρωινό Hotel Electra Διεύθυνση: Πανταζίδου 52, Ορεστιάδα Τηλέφωνο: 2552 021110 Τιμή δίκλινο 50€ με πρωινό Hotel Alexandros Διεύθυνση: Κεντρική πλατεία Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 10, Ορεστιάδα Τηλέφωνο: 2552 027000 Τιμή δίκλινο 40€ με πρωινό ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ   www.likehome.com.gr Αθανασίου Διάκου 15 68200 Ορεστιάδα, Ελλάδα Τηλέφωνο: +30 6947933766 Τιμή δίκλινο 36€ με πρωινό Τρίκλινο: 50€ με πρωινό ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΤΗΛ 6937373002 Ευχαριστούμε πολύ καλή επιτυχία σε όλους!!