Παίκτης με καριέρα στον Εθνικό ο μόνος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης που δεν υπερψήφισε τη νέα επιχορήγηση στον ΜΓΣ

 

Όπως είναι γνωστό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης εγκρίθηκε μεταξύ άλλων η επιχορήγηση 14.000 ευρώ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (επιπλέον της τακτικής που ήδη δόθηκε από τις αρχές της χρονιάς), προοριζόμενη αποκλειστικά για το ποδοσφαιρικό τμήμα που θα εκπροσωπήσει την πόλη και τον νομό στην Γ’ Εθνική.

Από τους παριστάμενους, μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος δεν υπερψήφισε την πρόταση του αντιδημάρχου Γιώργου Παντελίδη και επέλεξε το λευκό, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη απόφαση να μην ληφθεί ομόφωνα. Όπως έγραψε το ThrakiSportS, πρόκειται για τον Νίκο Τζανίδη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει ως επικεφαλής συνδυασμού και (θεωρητικά τουλάχιστον) διεκδίκησε ακόμα και τη θέση του δημάρχου.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο Νίκος Τζανίδης ωστόσο αποτελεί ίσως το μοναδικό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει παίξει μπάλα (κυριολεκτικά) στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αλλά και στην Εθνική Ομάδα. Στο παρελθόν υπήρξε παίκτης του και μάλιστα είχε γίνει μεγάλο όνομα, με κλήσεις ακόμα και στις μικρές εθνικές ομάδες (φωτο δεξιά από το 1993 με τη φανέλα με το εθνόσημο).

Προεκλογικά το ThrakiSportS είχε φιλοξενήσει αφιέρωμα για τι αθλητικό παρελθόν του υποψήφιου τότε δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφθεί με εκείνη την ιδιότητα τα γραφεία του Εθνικού και είχε δηλώσει «γνώστης της ιστορίας του σωματείου, μιας και έζησε τα νεανικά του χρόνια ως ποδοσφαιριστής του Εθνικού, επισημάνοντας  τον σημαντικό ρόλο του ΜΓΣ στην προβολή της Αλεξανδρούπολης».

Με αυτό το δεδομένο, η απόφασή του Νίκου Τζανίδη να μην υπερψηφίσει την πρόταση για επιχορήγηση 14.000 ευρώ που θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού μάλλον προκαλεί έκπληξη. Εκτός και αν λόγω ακριβώς αυτής της γνώσης και της εμπειρίας του, γνωρίζει κάτι παραπάνω, που θα ήταν καλό όμως να γνωστοποιήσει και στους δημότες που σε λιγότερο από οκτώ μήνες θα προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν τους νέους τοπικούς τους άρχοντες…