Κύπελλο Ελλάδας: Μια 11άδα tips για τον ιστορικό αγώνα του Άρη Αβάτου με την Παναχαϊκή (16:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Στις 16:30 έχει την ιστορική του πρεμιέρα στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος ο Άρης Αβάτου, που φιλοξενεί την ομάδα της Παναχαϊκής στο γήπεδο του ΑΟΞ.

To ThrakiSportS, όπως πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι, σας παρουσιάζει μια 11άδα από ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση, που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν όσοι παρακολουθήσουν τον αγώνα είτε από τις κερκίδες είτε από την τηλεόραση είτε από την διαδικτυακή κάλυψη του ThrakiSportS.

Αναλυτικά:

1. Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων στην ιστορία τους και αυτό είναι λογικό, αφού είναι μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι του Αβάτου απέναντι σε επαγγελματική ομάδα που είναι ΠΑΕ. Ο μόνος άλλος επίσημος αγώνας είναι αυτός με τον Πλατανιά που χάρισε την πρόκριση στο Άβατο. Ασφαλώς υπάρχουν πολλά φιλικά με την Ξάνθη, αλλά ήταν φιλικά, όχι επίσημα.

2. Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη αναμέτρηση με το Άβατο, αλλά δεν θα είναι η πρώτη για την Παναχαϊκή στο γήπεδο του ΑΟΞ. Εκεί έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στη δεκαετία κυρίως του ’90 την τότε Skoda Ξάνθη. Τελευταία της παρουσία στο συγκεκριμένο γήπεδο, όπως θυμήθηκε η Ξάνθη Sport, η αναμέτρηση του 2002 με την Skoda και την πατρινή ομάδα να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Ο Κύπριος Κώστας Ηλία με σουτ είχε κάνει το 1-0 και ο Μορίνι με φάουλ στο 59’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ενός αγώνα που τον παρακολούθησαν 437 θεατές στο γήπεδο του ΑΟΞ!

3.  Σήμερα στο γήπεδο του ΑΟΞ αναμένονται σαφώς περισσότεροι θεατές, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η διοίκηση Κοτόπουλου επέλεξε να βάλει γενική είσοδο στα 5 ευρώ και ο τελικός αριθμός που θα κοπεί αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι 24 ώρες πριν η μεγάλη ομάδα της Ξάνθης έκοψε μόλις 116 εισιτήρια στην αναμέτρηση των Πηγαδίων με τον ΟΦΗ, επίσης για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.

4. Δεν ανακοίνωσε αποστολή ο Άρης Αβάτου για την αναμέτρηση, καθώς αποτελεί γιορτή και ο Γιώργος Μαραντάς θέλει όλοι οι παίκτες που έχει στην διάθεσή του στο ρόστερ να αισθάνονται έτσι. Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα ανακοινωθεί η 18άδα, δηλαδή οι 11 που θα ξεκινήσουν το ματς και οι 7 που θα βρίσκονται στον πάγκο, τρεις από τους οποίους ενδεχομένως θα αγωνιστούν ως αλλαγές (στο Κύπελλο επιτρέπονται τρεις και όχι τέσσερις αλλαγές, όπως στη Γ’ Εθνική και τα Ερασιτεχνικά).

5. Η Παναχαϊκή ταξίδεψε στην Ξάνθη με τον Σωκράτη Οδρυδόπουλο να παίρνει 20 παίκτες στην αποστολή. Βρίσκεται από χθες στην Θράκη, διανυκτέρευσε στο Σαλέ των Πηγαδίων και μάλιστα έκανε και προπόνηση το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΑΟΞ εκεί, την ώρα που διεξαγόταν στο γήπεδο δίπλα η αναμέτρηση ΑΟΞ-ΟΦΗ. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και τη λίστα με τα 20 ονόματα της αποστολής της Παναχαϊκής με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Ο προπονητής του Άρη Αβάτου Γιώργος Μαραντάς είναι από τα πρόσωπα της αναμέτρησης, αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει προπονητής και στην Παναχαϊκή. Συγκεκριμένα, έκατσε στον πάγκο της πατρινής ομάδας από τις 19 Απριλίου έως τις 11 Οκτωβρίου του 2010, επί προεδρίας Αλέξη Κούγια. 

7. Με αυτό το παιχνίδι ο Ξανθιώτης τεχνικός συμπληρώνει 13άρι αγώνων στο Κύπελλο Ελλάδος και όπως αναφέρει η Ξάνθη Sport από το πλούσιο αρχείο της, θέλει να κάνει… το 7-6 στις προσωπικές του νίκες στο θεσμό αυτό. Ως προπονητής της Παναχαϊκής μετρά νίκες επί του Βύζαντα Μεγάρων και  του Λεβαδειακού. Οι τελευταίες του δύο νίκες στον θεσμό είναι επί του Πλατανιά, ενώ Επίσης έχει αντιμετωπίσει για το Κύπελλο με τον Φωκικό την ΑΕΚ και με τον Παναιγιάλειο τον Ολυμπιακό.

8. Τον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό ο Γιώργος Μαραντάς θα τους βρει και πάλι μπροστά του στο Κύπελλο. Αυτές είναι οι δυο άλλες ομάδες στον όμιλο του Κυπέλλου, που αγωνίζονται στις 21:30 στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Βάσει του προγράμματος, τέλη Οκτώβρη θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Άρη Αβάτου στη Λιβαδειά και αρχές Δεκέμβρη θα διεξαχθεί στην Ξάνθη η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, που ήδη συζητείται έντονα στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις στα καφενεία της Ξάνθης.

9. Ο Άρης Αβάτου παράλληλα με το Κύπελλο έχει το μυαλό του και στο πρωτάθλημα που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή. Μάλιστα στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής θα έχουμε το πρωτοφανές να δίνει τέταρτο συνεχόμενο επίσημο αγώνα στην έδρα του, αφού στο γήπεδο του ΑΟΞ υποδέχθηκε για το Κύπελλο Ελλάδος τόσο τον Εθνικό Κεραμιδίου Πιερίας όσο και τον Πλατανιά – και τώρα την Παναχαϊκή.

10. Αντιθέτως η Παναχαϊκή, της οποίας τις τύχες διοικητικά έχει αναλάβει ως γνωστόν ο Κώστας Κατσουράνης που δεν είναι ωστόσο γνωστό αν θα μπορέσει να βρεθεί στην Ξάνθη, ακόμα δεν γνωρίζει τον αντίπαλό της στην πρεμιέρα της Football League αφού ακόμα δεν έχει γίνει η κλήρωση. Αυτή έχει προγραμματιστεί για αύριο και η πρεμιέρα σε δυο εβδομάδες και κάτι από τώρα, μέσα Οκτωβρίου.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί από την ΚΕΔ ο Σάββας Σιδηρόπουλος της ΕΠΣ Έβρου με βοηθούς τους Διαμαντή και Τερζόπουλο της ίδιας Ένωσης. Τέταρτος διαιτητής είναι ο Γεωργιτσόπουλος της ΕΠΣ Δράμας. Η σέντρα έχει προγραμματιστεί στις 16:30 και θα υπάρχει απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την Cosmote, ραδιοφωνική από την ΕΡΑ Σπορ και διαδικτυακή σε live blogging από το ThrakiSportS.