Κύπελλο Ελλάδας: Κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Παναχαϊκή και από ατυχία έχασε τον βαθμό το μαχητικό Άβατο

 

Μια πολύ καλή ακόμα εμφανιση για το θεσμό του κυπελλου Ελλάδας πραγματοποίησε ο¨Αρης Αβάτου, που στις λεπτομέρειες έχασε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Παναχαϊκή για τον 5ο όμιλο.

Η Παναχαϊκή από την αρχή πήρε την κατοχή μπάλας, αλλά ο Γιώργος Μαραντάς απέναντι στην πρωην ομάδα του, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και ο Άρης απειλήθηκε ελάχιστα  με στημένες μπάλες με εξάιρεση στο 39′ όταν σε σέντρα του Μωραϊτη ο  Κόλ από πολύ πλεονεκτική θέση εστειλε την μπαλα αουτ, με το Αβατο να έχει καλη φαση στο 44′ σε εκτέλεση φάουλ του Δόντσου με την μπαλα να περνα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπούταγλη.

Η Παναχαϊκή στο 51′ με δύσκολο σουτ του Μωραϊτη μέσα από την περιοχή, μετά από όμορφη πάσα του Κυνηγόπουλου άνοιξε το σκορ  και λίγο αργότερα ο πρωην του Πανθρακικου Κώστας Πλεγας (φώτο) στο 53′ μετά από φάουλ του Κόλ δεν μπορεσε να νικήσει τον Αμουτζάκη που έδιωξε εντυπωσιακα με τα πόδια σε κόρνερ. Ο Αρης απείλησε στο 65′ οταν ωραια κίνηση και σέντρα του  Σιχλιμοίρη στον Ζωσιμίδη, υπό την πίεση του Σταμόπουλου η μπάλα πέρασε μολις έξω. Στο 83′ το δυνατό σουτ του αλλου πρωην Πανθρακα του Πολίμου έξω από την περιοχή, η μπάλα περασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμουτζάκη, ενω στο 85′ ο Κουτσούμπας με όμορφο τακλιν έκοψε τον Μαυριά, κρατωντας το 0-1.

Στο φινάλε ο Άρης ρίσκαρε και είχε τρεις καταπληκτικές ευκαιρίες ωστε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Αρχικά στο 88′ οταν σε σέντρα του Ταχτσίδη ο Σιχλιμοίρης τσίμπησε την μπαλα απέναντι από τον Καπούταγλη, ο οποίος την βρήκε με τα πόδια και την έστειλε σωτήρια σε κόρνερ, στο 89′ όταν από κόρνερ η κεφαλιά του Γκέκα πέρασε άουτ με τους ξανθιωτες να είναι άτυχοι και στο  91′ όταν από το καλοχτυπημενο φάουλ του Ψεμματά από τα αριστερά, ο Καπούταγλης έκανε λανθασμένη έξοδο αλλά ο Γκέκας σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Γ. Μαραντάς) : Αμουζτζάκης, Κούτρας, Μπουντακίδης (73′ Ψεμματάς), Μιλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαρηγιαννίδης (55′ Σιχλιμοίρης), Δόντσος, Κοτόπουλος (55′ Ζωσιμίδης), Γκέκας, Μελισσόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος) : Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Πλέγας, Σταυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Καρακατσάνοφ (66′ Μαυριάς), Κόλ (86′ Παπατόλιος), Μωραϊτης (78′ Αντωνακόπουλος)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ