Κύπελλο Ελλάδας: Με αρκετούς νέους… κόλλησε στο μηδέν με τον ΟΦΗ ο ΑΟΞ στην πρεμιέρα των ομίλων

 

Σε ένα ακόμα αγώνα αήττητη έμεινε η Ξάνθη από τον ΟΦΗ στα Πηγάδια ωστόσο τρεις ημέρες μετά το ματς της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, όπου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει εύκολα, η μονομαχία των δύο αντιπάλων για την 1η αγωνιστική στον 7ο όμιλο του θεσμού τους έφερε στο 0-0.

Μια ισοπαλία, που βγάζει κερδισμένους τους Κρητικούς, αφού πέρα από την απόκτηση του πολύτιμου εκτός έδρας βαθμού για τη συνέχεια στη διοργάνωση, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι στη συνολική εικόνα τους. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο και η Ξάνθη βελτιώθηκε και ισορρόπησε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης σε ένα 90λεπτο, που είχε, όμως, μεγάλο νικητή τον αέρα. Οι ισχυροί άνεμοι ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών…

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η καλύτερη στιγμή των Κρητικών προήλθε από μία απίθανη φάση, όταν ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Ζίβκοβιτς, έκανε το βολέ για να και είδε την μπάλα να καταλήγει κόρνερ υπέρ των φιλοξενούμενων (!) και κατά την εκτέλεση ο αέρας έδωσε κατεύθυνση στην μπάλα προς την εστία, με αποτέλεσμα να οι Θρακιώτες να υποχρεωθούν σε υπερπροσπάθεια για να αποσοβήσουν το γκολ.

Γενικότερα, η κάθε ομάδα είχε από ένα καλό ημίχρονο. Ο ΟΦΗ το πρώτο, με πρωταγωνιστές τους Σασί και Νέιρα, με τον τελευταίο να ξεκινά σήμερα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον, και η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς το δεύτερο μέρος, κατά το οποίο επιχείρησε να μετατρέψει τον αέρα σε πλεονέκτημα μέσω των στημένων φάσεων, ωστόσο δίχως κάποια προσπάθειά της να στεφθεί επιτυχημένη. Ο Κάστρο ήταν θετικός ως αντικαταστάτης του Γέντρισεκ στην ενδεκάδα, όμως ο Αργεντινός σπατάλησε τη μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μόλις στο 5ο λεπτό να βάλει μπροστά την ομάδα του, όταν αστόχησε σε κεφαλιά προ κενής εστίας.

Μια ακόμα μεγάλη διπλή ευκαιρία έχασε και στην αρχή του δεύτερου μέρους ο ΑΟΞ, αφού σε δύο συνεχόμενη κόρνερ η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του ΟΦΗ τη πρώτη πάνω στη γραμμή και δε δεύτερη με κεφαλιά σε δεύτερο χρόνο.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Θιμιάνης, Φλίσκας, Αλμέιδα, Ντε Λούκας, Μελιόπουλος (58’ Κοβάσεβιτς), Ντουρίτσκοβιτς, Σουλεϊμάν (75’ Γέντρισεκ), Κίκε Μπουλά (65’ Σαρπόνγκ), Κάστρο.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Μπολάκης, Κοροβέσης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Μεγιάδο (62’ Παπαστεργιανός), Σασί, Ντίνας (84’ Πλατέλλας), Νέιρα, Αραβίδης (70’ Βουό).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ