Από τον Έβρο η καταγωγή του ενός 11χρονου παιδιού που απήχθη στην Κύπρο

 

 

Μετά από αγωνία οκτώ ωρών εντοπίστηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά, που είχαν απαχθεί το πρωί της Τρίτης από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα και συνελήφθη ο απαγωγέας.

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, ο πατέρας του τελευταίου είναι γιατρός με καταγωγή από το Σπήλαιο Ορεστιάδας και εργαζόταν ως γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Στο ίδιο νοσοκομείο εργαζόταν και η μητέρα του άλλου αγοριού ως νοσηλεύτρια. Οι δυο οικογένειες συνδέονται πλέον και με συγγενική σχέση (οι γονείς των παιδιών είναι κουμπάροι) και τα δυο παιδιά όπως είναι φυσιολογικό, έχουν και αυτά με τη σειρά τους στενή φιλική σχέση μεταξύ τους.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο και αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αλλά πλέον έχουν πάρει εξιτήριο.Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τη Νέο Υόρκη όπου βρίσκεται έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.