Super League: Σπουδαία κίνηση με επιστροφή Σαββίδη στη θέση του Κεχαγιά στις ακαδημίες της Ξάνθης

 

Σε μια κίνηση, που δεν πρόκειται να γίνει… πρωτοσέλιδο στις μεγάλες αθλητικές εφημερίδες αλλά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της ομάδας και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων προχώρησε η Ξάνθη.

Η ομάδα της Θράκης νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Θεόδωρο Σαββίδη, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών της ομάδας, στην θέση του Νίκου Κεχαγιά που ως γνωστόν αποχώρησε για να αναλάβει ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Παίδων.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Σαββίδης, αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο, καθώς έχει υπάρξει ξανά τεχνικός διευθυντής αλλά και προπονητής της ομάδας Κ21 της Ξάνθης από το 2006 μέχρι το 2010.

Μάλιστα, ατα αποτελέσματα της προηγούμενης συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν ιδιαίτερα θετικά, καθώς η Ξάνθη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος Νέων της Super League κατά τις σεζόν 2007-08 και 2008-09.

Ο Σαββίδης έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα των ακαδημιών, καθώς στο παρελθόν έχει επίσης αναλάβει υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. ενώ τελευταία ήταν επικεφαλής της ακαδημίας Ερμής στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνεργαζόταν με τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΠΑΕ Κατέχει δίπλωμα δασκάλου του ποδοσφαίρου από τη γυμναστική ακαδημία της Κολωνίας και προπονητικό δίπλωμα UEFA Pro.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία της με τον Θόδωρο Σαββίδη που θα έχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας.