Κυπελλούχος Βόρειας Ελλάδας μετά από νίκη σε Εβρίτικο τελικό η ανδρική ομάδα της Φιλίας Ορεστιάδας

 

Σε τρεις περιοχές αναδείχτηκαν το Σαββατοκύριακο οι Τοπικοί Κυπελλούχοι στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και ένα από τα κύπελλα κατέληξε στην Θράκη.

Συγκεκριμένα, στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. διεξήχθη το Κύπελλο Βόρειας Ελλάδας και στον τελικό στους άνδρες έφτασαν η Φιλία Ορεστιάδας και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης, με την ομάδα του Βορείου Έβρου να επικρατεί και να κατακτά το τρόπαιο.

Στην διοργάνωση αγωνίστηκαν 16 ομάδες ανδρών (δύο από όσες είχαν δηλώσει συμμετοχή απουσίασαν) και 5 γυναικών (επίσης δύο οι απουσίες) και στους άνδρες έφτασε στον τίτλο η Φιλία Ορεστιάδας, ομάδα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών που εξαρχής θεωρούνταν το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στον τελικό ξεπέρασε με 4-2 τον Φάρο Αλεξανδρούπολης, που νωρίτερα στην τετράδα είχε αποκλείσει με 4-1 το άλλο φαβορί, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η Φιλία, που άρχισε την προσπάθειά της από την κορυφή του ταμπλό, επιβλήθηκε στον άλλο ημιτελικό με 4-1 του Π.Α.Σ. Εχέδωρος. Ο Απόλλων και ο Εχέδωρος πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Η Φιλία αγωνίστηκε με τους Ανέστη Καριοφυλλίδη, Γιώργο Κανάση και Κωνσταντίνο Μηλικούδη, χωρίς δηλαδή τον Βούλγαρο Καντεφ στην σύνθεσή του. Ο Φάρος είχε στη σύνθεση τους Κίμωνα Μήτκα, Νικηφόρο Μύρο και Άγγελο Τσίμα.

Στις γυναίκες κατέκτησε τον τίτλο η ιστορική ΧΑΝΘ, που φέτος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και έκαμψε στον τελικό με 4-2 την αντίσταση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Τα δύο σωματεία, που δεν έδωσαν τελικά το «παρών», επρόκειτο ν’ αναμετρηθούν στο κάτω μέρος του ταμπλό.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας που στα ημιτελικά είχε αποκλειστεί με 4-2 από τον Εθνικό. Η ΧΑΝΘ αγωνίστηκε με τις Κυριακή Κουλιούρη, Σωτηρία Νικολαΐδου και Χριστίνα Αθανασοπούλου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τις Θεοδώρα Βασιλειάδου, Ελισάβετ Χατζηκύρκα και Κωνσταντίνα Πιστόλα.

Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε στην αποστολή τις Λεμονιά Γκαϊντατζή, Ιωάννα Γιουρετζίδου, Φωτεινή Δημητριάδη, Ταξιαρχούλα Ξυπολιτάκη και Θεοδώρα Συμεωνίδου. Πέρα από τους τίτλους για Φιλία Ορεστιάδας και ΧΑΝΘ στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική πήρε την πρωτιά στις γυναίκες ο Α.Ο. Άρης 2006 (αναβλήθηκε και θα γίνει σε άλλη ημερομηνία το Κύπελλο στους άνδρες), ενώ στην Πάτρα αναδείχτηκε Κυπελλούχος Πελοποννήσου o Α.Σ. Ίφιτος Πατρών. Σε όλες τις περιοχές εφαρμόστηκε από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here