Κύπελλο Ελλάδος: Τσίμπησε βαθμό ο Απόλλων Παραλιμνίου, νίκες για Κισσαμικό και Βόλο

 

Με τρία παιχνίδια ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης η αγωνιστική δράση του Κυπέλλου Ελλάδος και σε ένα από αυτά είχαμε μια έκπληξη, αφού ο Απόλλων Παραλιμνίου αν και ομάδα της Γ’ Εθνικής κατάφερε να πάρει ισοπαλία από τα Τρίκαλα της Football League.

Συγκεκριμένα ο περσινός πρωταθλητής του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής, όπου μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης, υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 τα Τρίκαλα (που τελείωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες) σε αναμέτρηση του 6ου Ομίλου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 31′ με τον Μερεσιώτη, αλλά οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν στο 43′ με τον Τσιμίκα. Τα Τρίκαλα έμειναν με δέκα παίκτες από το 54′, λόγω αποβολής του Τσιάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και με εννέα από το 79′, όταν αποβλήθηκε και ο Γκουγκούδης, που πρόλαβε να δεχθεί δύο κίτρινες σε έξι λεπτά (αφου είχε μπει αλλαγή στο 73′)!

Ο Απόλλων Παραλιμνίου που είχε στην ενδεκάδα τον Λαζαρίδη αλλά και τον Ζυγκερίδη δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα, ενώ μάλιστα ο ΑΟΤ παραλίγο να «κλέψει» τη νίκη στο 83΄, αλλά το πλασέ του Ηλιάδη σταμάτησε στο δοκάρι.

Σε παιχνίδι για τον 2ο Όμιλο ο νεοφώτιστος Βόλος συνέτριψε με 5-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, σε ένα ματς που υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21′ με τον Μάντζη, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, είχαν δοκάρι στο 38′ με τον Μαρκολίνο και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (47΄) με τον Λίταινα.

Ωστόσο στο διάστημα 61′ με 69′ ο Βόλος κατάφερε να πετύχει τρία γκολ (61′ Κότο, 65′ Πέντα, 69′ Μάντζης), ενώ είχε και δοκάρι λίγο αργότερα με τον Πέντα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 82′ ο Πίτου Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Τέλος για τον 3ο Όμιλο στο ντέρμπι της Κρήτης ο ΟΦ Ιεράπετρας ηττήθηκε με 2-0 στο Παγκρήτιο από τον Κισσαμικό. Η χανιώτικη ομάδα ήταν ανώτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά χρειάστηκε μία στημένη φάση (κόρνερ) και μία κεφαλιά του Ζιούλη στο 48′  για να πάρει το προβάδισμα.

Λίγο πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως το σουτ του Μπλέντι πέρασε ελάχιστα έξω, και στο 90′  ο Βρεττός «σφράγισε» τη νίκη του ΑΟΧ Κισσαμικού στο Ηράκλειο.