Τεράστια διάκριση για ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και ΠΑΕ Ξάνθη! Εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ERASMUS+ SPORT»

 

Σημαντική επιτυχία για την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και για την ΠΑΕ Ξάνθη που μετέχει ως εταίρος συνιστά η ένταξή τους στο 1ο Erasmus+ Sport.

Συγκεκριμένα, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί η πρόταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που αφορά τεχνικές πρόληψης και αποκατάστασης μέσω άσκησης και συμβουλευτικής στο ποδόσφαιρο.

Στην σχετική ανακοίνωση έκανε περιχαρής στην προσωπική της σελίδα στο facebook η καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής (και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της πόλης στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές) Βίβιαν Μάλλιου.

«Πήραμε» το 1ο ERASMUS+ SPORT στο ΔΠΘ! «Preventive Outreach Through Exercise and Counseling Techniques on Soccer», έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική της σελίδα και τα like άρχισαν να πέφτουν βροχή από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και μη.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ουσιαστικά επιβραβεύθηκαν το ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ που αναλαμβάνει ως συντονιστής του όλου πρότζεκτ αλλά και η ΠΑΕ Ξάνθη, το ΤΕΦΑΑ Σερρών, η Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου και η βουλγαρική γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Ολύμπια Σούμεν που είναι εταίροι.

Το Erasmus+ Sport είναι ουσιαστικά ένα χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ που προωθεί συνεργασίες και επιστημονικές δράσεις σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Οι προτάσεις είχαν κατατεθεί την άνοιξη και μεταξύ πλέον των 600 επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή στις Βρυέλλες περίπου 120, ανάμεσα στις οποίες και η πρόταση του ΔΠΘ.

Το πρόγραμμα θα τρέξει για  δύο χρόνια, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2018. Η σημασία της επιλογής της πρότασης του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ που έχει τον συντονισμό με την συμμετοχή και της ΠΑΕ Ξάνθης ως εταίρου είναι μεγάλη και βάζει για τα καλά στον ευρωπαϊκό επιστημονικό αθλητικό χάρτη την Θράκη μας.