ΕΠΣ Έβρου: Με δυο γκολ του Σιδερά η νίκη – πρόκριση του Ακρίτα Νέας Βύσσας επί της Ένωσης Οινόης

 

Χάρη στα γκολ του Σιδερά που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Ακρίτας Νέας Βύσσας νίκησε την Ένωση Οινόης και προκρίθηκε στην β΄φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου.

Το παιχνίδι ήταν γενικά μοιρασμένο μέχρι το 60′ με τους κιτρινόμαυρους του Αθανασιάδη να ανεβάζουν στροφές στα τελευταία τριάντα λεπτά και  να παίρνουν δίκαια την νίκη με σκορερ τον Σιδερά που μπήκε στο 68′ και βρήκε δίχτυα το 72′ με υπέροχο σκαφτό σουτ με το αριστερό έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90′ με πλασέ σε κενή εστία από σέντρα του Χαρχάλη σφράγισε την νίκη-πρόκριση για την ομάδα του!

Μέχρι τα γκολ οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες, όπως αναφέρει και στο αναλυτικό φιλμ του αγώνα το radioevros, όπου μπορείτε να δείτε και βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία ήταν για την Ένωση Οινόης στο 45′ όταν ο Δήμου μετά από λάθος της άμυνας του Ακρίτα έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή χωρίς όμως να βρει στόχο στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ!

Με μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση Οινόης ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο όταν ο Αρβανίτης πρόλαβε δεξιά έξω από την μεγάλη περιοχή την έξοδο του Πινδώνη και σέντραρε  για τον Δήμου που με τη σειρά του έκανε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή με τον Παπαζήση  να διώχνει πάνω στην γραμμή του τέρματος  με το κεφάλι και με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.

Στο 65′ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τον Ακρίτα Νέας Βύσσας  όταν σε σέντρα του Κουρτίδη από αριστερά, ο Κώστογλου κατεβάζει ωραία στην καρδιά της μεγάλης περιοχής και γυρνάει, η μπάλα κοντράρει στον Μπαξεβανίδη και πάει στον Παπαζήση ο οποίος κάνει την πάσα και πάλι στον Κώστογλου αυτός κάνει το σουτ με τον Μπεχτσούδη να πέφτει και να αποκρούει σε πρώτη φάση και τον Τοζάνη να καθαρίζει διώχνοντας  με τάκλιν σε κόρνερ.

Στο 80′ και ενώ είχε ήδη ανοίξει το σκορ είχαμε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ακρίτα με τον Διαμαντή να λέει παίζεται σε επαφή- ανατροπή του Σακιζλή από τον Αλεξούδη μέσα στην μεγάλη περιοχή και την φάση να συνεχίζεται με τον σκόρερ Σιδερά να αποφεύγει ωραία τον Μπεχτσούδη αλλά το πλασέ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της κενής εστίας. Πολύ καλός ο διαιτητής Διαμαντής.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ (Γιάννης Αθανασιάδης):  Πινδώνης, Τσουκάρης, Παπαζήσης, Κοτογλίδης, Χουσίδης, Τοπούζης, Σακιζλής (89′ Χουσίδης), Σαραγλίδης (17′ Χαρχάλης), Δράκος, Κουρτίδης, Κώστογλου (68′ Σιδεράς)

ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΗΣ (Γιώργος Ναλμπάντης): Μπεχτσούδης, Τοζάνης, Αλεξούδης, Παντσίδης (73′ Δόμπας), Μπαξεβανίδης, Οικονόμου, Μπαξεβανίδης, Ναλμπάντης, Δήμου, Καδόπουλος (57΄Τσιφτσής), Αρβανίτης