Super League: Η κόντρα δυο πρώην προπονητών της Ξάνθης στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς

 

Το μεγάλο παιχνίδια ανάμεσα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στην αγωνιστική δραστηριότητας της ημέρας και φέρνει αντιμέτωπους τους δύο ίσως πιο επιτυχημένους προπονητές της Ξάνθης την τελευταία δεκαετία.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου που αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές από τον Πανόπουλο και έχει συνδέσει το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία της Ξάνθης, την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Για το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ κράτησε εκτός αποστολής τον Ουάρντα, κυρίως όμως κατέβασε με εμφανή αμυντική διάθεση τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Europa League με την Τσέλσι αφήνοντας εκτός αποστολής Καρέλη και Ακπόμ με αποτέλεσμα να υπάρξει να σχετική γκρίνια στις τάξεις ορισμένων οπαδών του δικεφάλου στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, στον πάγκο της ΑΕΚ ο Αλεξανδρουπολίτης τενχικός Μαρίνος Ουζουνίδης, κορυφαίος θρακιώτης προπονητής της χρονιάς πέρυσι σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του ThrakiSportS αλλά και ο τελευταίος που κατάφερε να βγάλει την Ξάνθη στην Ευρώπη πριν επτά χρόνια, ο οποίος ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι ως προπονητής της ΑΕΚ, λίγες ημέρες μετά την βαριά ήττα από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ με 3-0 για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέρα από τους παίκτες, σε αυτό το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας, που ξυπνά μνήμες από τον τελικό του Κυπέλλου αλλά κυρίως από το ματς του περασμένου Μαρτίου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και στο οποίο κρίθηκε όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ο τίτλος υπέρ της ΑΕΚ, μεγάλη αξία έχει και η τακτική κόντρα των προπονητών, με τα σχήματα που θα κατεβάσουν τις ομάδες τους και τον τρόπο που θα διαχειριστούν τον αγώνα. Μια κόντρα ανάμεσα σε δυο προπονητές που έχουν αγαπηθεί όσο ελάχιστοι και στην Θράκη…