Ράγισαν και οι πέτρες στο «τελευταίο αντίο» στον 21χρονο διαιτητή Νίκο Ντοσίδη

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον μόλις 21 ετών Νίκο Ντοσίδη που κατέρρευσε στα τεστ των διαιτητών Γ’ Εθνικής την προπερασμένη Δευτέρα και εξέπνευσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο νοσοκομείο Αγία Όλγα της Αθήνας.

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν για να παραστούν στην νεκρώσιμη ακολουθία στην Αγία Βαρβάρα τα μέλη της ΚΕΔ (Μαριν, Τσαχειλίδης, Τσιτσωνης)  καθώς και πολλοί παράγοντες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα αλλά ακόμα και από την Κρήτη. Στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και σύσσωμο το ΔΣ της Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τον Γιώργο Πανίδη της ΕΠΣ Ξάνθης και τον Γιώργο Χατζησαρόγλου της ΕΠΣ Δράμας.

Παρών επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης και φυσικά σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Θράκης και της Επιτροπής Διαιτησίας της, προεξαρχόντων των Μάνου και Βασίλη Γαβριηλίδη. Επικήδειο εκφώνησε ο Δημήτρης Καλύβας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, που επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αυτό το τριήμερο σε όλα τα γήπεδα της χώρας, από το πιο μικρό χωριό μέχρι στο μεγαλύτερο ντέρμπι, τηρείται ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Παρόντες όλοι σχεδόν οι διαιτητές της δύναμης της ΕΠΣ Θράκης και πολλοί διαιτητές από Ξάνθη και Έβρο, αλλά και πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως ο δήμαρχος Μαρωνίας Σαπών Γιώργος Σταυρίδης, ο πρώην δήμαρχος Ηλίας Ιωαννάκης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κομοτηνής Γιώργος Ζηλούδης και Μανώλης Ταπαντζάς που προέρχονται και από τον χώρο της διαιτησίας του ποδοσφαίρου. Τραγικές φιγούρες ασφαλώς η μητέρα του Νίκου Ντοσίδη  Νίκη, ο πατέρας του και παλαίμαχος διαιτητής Τάσος και ο αδερφός του Γιώργος, ο οποίος ήρθε από την Αμερική και ήταν στο πλευρό του στην εντατική του Αγία Όλγα όλες αυτές τις μέρες που έδινε την μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε από τους ιερείς της Αγίας Βαρβάρας και τον πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης κ. Βαρθολομαίο, που μετέφερε και το συλλυπητήριο μήνυμα του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε προγραμματισμένο ταξίδι στα Ιεροσόλυμα. Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου πλήθος κόσμου είχε περάσει από το σπίτι της οικογένειας, στη Λεωφόρο Ηρώων από όπου στις 10.20 το πρωί ξεκίνησε ειδική πομπή για την Αγία Βαρβάρα και από εκεί μετά το πέρας της τελετής, άλλη πομπή για τα Κοιμητήρια όπου υπάρχει ο οικογενειακός τάφος. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ροδόπης και όχι μόνο βρέθηκε στην εκκλησία και συνόδευσε τον νεαρό ρέφερι στην τελευταία του κατοικία, στα κοιμητήρια του Δήμου Κομοτηνής.