Ενημέρωση του ΟΕΓΑ για την διάθεση της Κάρτας Υγείας Αθλητή μέσω της πλατφόρμας onlinEGO

 

Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Γ.Ο. (www.onlinego.gr) τίθεται σε λειτουργία εφαρμογή, μέσω της οποίας θα εκτυπώνεται η Κάρτα Υγείας Αθλητή.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό μενού θα εμφανίζεται επιλογή «Κάρτα Υγείας» από όπου θα γίνεται επιλογή του ενδιαφερόμενου προσώπου (αθλητή-τριας) και εν συνεχεία θα εκτυπώνεται το σχετικό έντυπο που πρέπει να προσκομίζεται σε ιατρό για τη θεώρησή του.

Στο έντυπο της Κάρτας Υγείας, τα απαραίτητα πεδία θα συμπληρώνονται αυτομάτως βάσει των καταχωρημένων στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η Ε.Γ.Ο.. Στις περιπτώσεις που ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) δεν είναι καταχωρημένος, ο χρήστης πρέπει να τον συμπληρώσει καθόσον αποτελεί υποχρεωτικό πεδίο. Το ίδιο οφείλει να πράττει και στις περιπτώσεις που λείπει η φωτογραφία.

Η Κάρτα Υγείας αφορά τόσο τους κατόχους όσο και εκείνους που πρόκειται να εκδώσουν κάρτα κατηγορίας Α, η οποία επέχει θέση δελτίου αθλητικής ιδιότητας, στα αθλήματα που καλλιεργεί η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Η Κάρτα Υγείας είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή αθλητών-τριών σε προπονήσεις και αγώνες.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση της Ε.Γ.Ο.

Δείτε ΕΔΩ ένα υπόδειγμα της Κάρτας Υγείας, που θα διατίθεται επίσης από στο www.onlinego.gr