Super League: Προς πενθήμερη παραμονή και του Ολυμπιακού στην Ξάνθη λόγω ΑΟΞ και Αβάτου

 

Δεν είναι μόνο ο ΟΦΗ που θα μείνει επί ένα ολόκληρο πενθήμερο στην Ξάνθη λόγω των διαδοχικών αναμετρήσεων με τον ΑΟΞ για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Κάτι αντίστοιχο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Ολυμπιακό, που όπως είναι γνωστό κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τον Άρη Αβάτου και θα γίνει δεκτός από την ξανθιώτικη ομάδα της Γ’ Εθνικής στο γήπεδο του ΑΟΞ στις αρχές Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας προορίζεται να διεξαχθεί το τριήμερο 4-5-6 Δεκεμβρίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε ακόμα ακριβή ημερομηνία όπως δεν υπάρχει και για το πρωτάθλημα.

Ωστόσο με βάση την κοινή λογική, εκείνη την περίοδο θα πρόκειται να διεξαχθεί και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα Πηγάδια για την 13η αγωνιστική. Πρόγραμμα βέβαια δεν έχει βγει ακόμα, ωστόσο μπορεί κανείς να το υπολογίσει.

Ξέρουμε ότι το τριήμερο 6-7-8 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική που έχει ήδη οριστεί και μετά θα υπάρξει διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Nations League. Συνεπώς η 7η αγωνιστική θα γίνει 20-21-22/10, η 8η 27-28-29/10, η 9η στις 3-4-5/11 και η 10η στις 10-11-12/11.

Μετά θα  έχουμε πάλι διακοπή για τις τελευταίες αγωνιστικές του Nations League και θα επιστρέχουμε σε αγωνιστική δράση με την 11η αγωνιστική 24-25-26/11 και την 12η 1-2-3/12. Συνεπώς η 13η αγωνιστική όπου θα έχουμε και το Ξάνθη- Ολυμπιακός πάει για το τριήμερο 8-9-10/12.

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός θα έχει στις 13/12 προγραμματισμένη την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής για τον όμιλο του Europa League με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη, γίνεται αντιληπτό ότι τα δυο παιχνίδια με τον Άρη Αβάτου και τον ΑΟΞ, πιθανότατα στις 6 και 9 Δεκεμβρίου θα αποτελέσουν πρόβα τζενεράλε.

Και φυσικά δεν αποκλείεται καθόλου ο Ολυμπιακός αντί να πηγαινοέρχεται, να παραμείνει εκείνο το πενθήμερο για μίνι προετοιμασία στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια και από το πρόγραμμα και την διαφορά ημερών που θα υπάρχει ανάμεσα στα δύο ξανθιώτικα παιχνίδια για τους ερυθρολεύκους, αλλά οι πιθανότητες είναι πολλές…