ΕΠΣ Θράκης: Άρωμα Πανθρακικού στους πάγκους των ομάδων της Α’ Κατηγορίας

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπακιρτζής

Ξεκινάει το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης όπου τα βλέμματα εκτός του… Πανθρακικού που επιστρέφει σχεδόν μετά από 15 χρόνια στην συγκεκριμένη κατηγορία, θα πέσουν και στους ανταγωνιστές του: τον ισχυροποιημένο Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, αλλά και στην Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, αν και θα ήταν λάθος να μην υπολογίζει κανείς την Δόξα Γρατινής και φυσικά την παραδοσιακή δύναμη της Ελπίδας Σαπών.

Ποιο είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των παραπάνω ομάδων; Ότι οι προπονητές τους έχουν φορέσει την τιμημένη φανέλα και έχουν τιμήσει τα χρώματα του Πανθρακικού, με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα τον Νίκο Μπαχαρίδη που μετά από πολλά χρόνια θα είναι αντιμέτωπος με την ομάδα που σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε από το τοπικό στην Super League, ενώ έκατσε και στον πάγκο του για έναν αγώνα μέσα στο Καραϊσκάκη σαν υπηρεσιακός προπονητής.

Το ThrakiSportS  διαπίστωσε ένα αξιοπερίεργο στατιστικό, ότι εννέα από τους δώδεκα  προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης έχουν φορέσει κάποια στιγμή την φανέλα της μεγάλης ομάδας του νομού, η οποία ζεί μαύρες σελίδες την τελευταία τριετία μετά την ένδοξη δεκαετία που προηγήθηκε και την έφερε για πέντε σεζόν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι ο κοουτς του Πανθρακικού Κώστας Γεμενετζής που και αυτός φόρεσε τον πυρσό στο στήθος θα βρεθεί απέναντι σε 8 τεχνικούς και σε ορισμένες περιπτώσεις παλιούς του συμπαίκτες, οι οποίοι θα κληθούν ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν ως αντίπαλοι την αγαπημένη τους ομάδα. Στην πρεμιερα ο Πανθρακικός αγωνίζεται  στο γήπεδο Αγίων Θεοδωρων με τον ανανεωμένο Σπάρτακο που έχει ως νέο προπονητή τον Μιχαλη Κακουλιδη, ενω στο φινάλε του πρωταθληματος  στις Σαπες την Ελπίδα του Βασίλη Χαριτοπουλου.

Οι μόνοι τρεις που δεν έχουν φορέσει τα χρώματα του Πανθρακικού ειναι οι Μεμέτ Μεμέτ της Αναγέννησης Παγουρίων, ο Οντέρ Μουμίν της Βιστωνίδας Κοπτερού και ο Νίκος Κυνηγλοπουλος του Ορφέα Στρύμης που φόρεσε τις φανέλες πολλών ομάδων του Νομού Ροδόπης και όχι μόνο, αλλά δεν έτυχε ποτέ να αγωνιστεί με τον πυρσό στο στήθος.

Ας δουμε τους 9 τεχνικους που φορεσαν την πρασινη φανελα του ιστορικου Πανθρακικού:

1. Πανθρακικος:  Κώστας Γεμενετζής

2 Ελπίδα Σαπων: Βασίλης Χαριτόπουλος

3.Δόξα Γρατινής: Γιωργος Διγκας

4. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου: Νικος Μπαχαριδης

5. Δόξα Προσκυνητών: Γιαννης Πουρλιάκας

6. Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου: Σπύρος Κουτσογιάννης

7. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων: Μιχάλης Κακουλίδης

8. Ορφέας Ξυλαγανής: Γιώργος Μυστρίδης

9. Δόξα Σωστη: Σάκης Δανίδης