Εμπλοκή… Στυλιανίδη στην κόντρα Βασιλακόπουλου με τον μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Το όνομα του πρώην βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, που ως υπουργός Εσωτερικών είχε υπογράψει το διάταγμα για την ελληνοποίηση του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, ενεπλάκη στην μεγάλη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Γιώργο Πάνου, μάνατζερ του Γιάννη.

«Εγώ που αγωνίστηκα να γίνουν Έλληνες να πω αυτά τα πράγματα; (…) Είναι απολύτως αναληθή και ψευδή αυτά. Ξέρουν πολύ καλά και οι δύο. Εδώ μας είπαν ότι το διαβατήριο το έβγαλε ένας δικηγόρος. Γιατί δεν ρωτάτε τον κύριο Στυλιανίδη, που ήταν Υπουργός Εσωτερικών και τον κύριο Καλογερόπουλο, που ήταν τότε γραμματέας στην περιφέρεια, για το πώς βγήκε το διαβατήριο; Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον φίλαθλο ελληνικό κόσμο από την μεγάλη επιτυχία των παιδιών αυτών, που τόσους μήνες πριν απέκτησαν το δικαίωμα να είναι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος», σχολίασε στην ιστοσελίδα sdna ο πρόεδρος της ΕΟΓ Γιώργος Βασιλακόπουλος, απαντώντας σε δηλώσεις του Γιώργου Πάνου.

Σύμφωνα με αυτές, η συμβολή του προέδρου της ΕΟΚ στην ελληνοποίηση του Αντετοκούνμπο δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Σπορ FM, ο γνωστός μάνατζερ είχε αναφέρει: «Για το διαβατήριο είναι ξεκάθαρο. Είναι απίστευτο να απορρέει ακόμα και σήμερα από τον κο Βασιλακόπουλο πως ότι η ΕΟΚ έβγαλε διαβατήρια. Είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια και τέλος. Τι να πω, αυτά που έλεγαν και στον Θανάση, ότι μέρα από μέρα βγαίνει; Δεν είναι μόνο ο Γιάννης. Αδικούν οι δηλώσεις του τον Δημήτρη Μπούκα το δικηγόρο που μας πήρε από το χέρι και έτρεξε όλες τις διαδικασίες σε μια παρατημένη υπόθεση. Ο κος Ιωαννίδης, τότε βουλευτής, είχε πει στον Σπορ FΜ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βγει το διαβατήριο του Αντετοκούνμπο. Σε όλο αυτό το διάστημα προφανώς είχε έρθει και η Ομοσπονδία της Ισπανίας, η εθνική Νιγηρίας που έμαθε για το ταλέντο, έτρεξαν όλοι να του κάνουν προτάσεις. Ένα παιδί που είχε τότε την υπομονή να περιμένει την όλη διαδικασία για να παίξει με την Εθνική του. Την εθνική της χώρας του. Τότε στα 18 είχε τη διαύγεια και την αποφασιστικότητα να μην πάρει τον εύκολο δρόμο που ήταν η Ισπανία, ή να πάρει ένα νιγηριανό διαβατήριο και να σηκωθεί να φύγει. Τώρα που είναι ένας από τους τοπ πέντε παίκτες του πλανήτη ξαφνικά τον χειρίζεται ο Πάνου, οι Μπακς και κάποιοι σπόνσορες. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα να λέγονται».

Αφορμή για την παρέμβαση Πάνου ήταν η προηγηθείσα τοποθέτηση του Βασιλακόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Fair Play, όπου είχε αναφέρει σε σχέση με το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας: «Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Δε θέλω να πω κάτι το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Εννοείται ότι τον θέλουμε. Σας είπα ποιοι… διακινούν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Και το θέμα του Αντετοκούνμπο είναι θέμα ατζέντηδων. Πρόκειται για ένα παρασιτικό επάγγελμα. Πλέον βάζουν και κάποιους συναδέλφους σας κι έχουν και φωνή στα ΜΜΕ και δίνουν και μαθήματα. Είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα του Αντετοκούνμπο. Ελπίζω να κατανοήσει ότι χάρη σε αυτή τη χώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί».

Εξαιτίας αυτών και άλλων παρεμφερών δηλώσεων ο Γιώργος Πάνου πέρα από την έμμεση κατηγορία ότι ψεύδεται ο Βασιλακόπουλος σε σχέση με την συμβολή του για την ελληνοποίηση του Αντετοκούνμπο, σχολίασε για τον πρόεδρο της ΕΟΚ: «Προ διετίας δια ζώσης δεν ντράπηκε να αποκαλέσει τον Γιάννη και τον Θανάση αρκούδες με χαλκά και χαλινάρι. Ήταν μια προσωπική συνάντηση στην Ομοσπονδία. Μας κάλεσε, πήγαμε ένα ωραίο πρωινό. (…) Κατάφερε να τον προσβάλει ως άνθρωπο, λέγοντας ότι άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτόν και τον περιφέρουν ως αρκούδα με χαλκά και χαλινάρι. Έτσι τον παρομοίασε μπροστά του. Εκείνο το ωραίο πρωινό ο Γιάννης αποφάσισε να σιωπήσει μέχρι και σήμερα σεβόμενος την ηλικία και τη θέση του προέδρου και απλά αποχωρήσαμε. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων με τόσο διαφορετική αίσθηση των πραγμάτων».

Ο Βασιλακόπουλος από την πλευρά του διέψευσε κατηγορηματικά ότι αποκάλεσε έτσι τους Αντετοκούνμπο και ανέφερε: «Στα ψεύδη και στις αναλήθειες θα απαντήσουμε και θα τα αποκαταστήσουμε μέσω της νομικής οδού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για πια με αυτούς τους ατζέντηδες. Είναι απολύτως αναληθή και ψευδή αυτά. Ξέρουν πολύ καλά και οι δύο. Εδώ μας είπαν ότι το διαβατήριο το έβγαλε ένας δικηγόρος. Γιατί δεν ρωτάτε τον κύριο Στυλιανίδη, που ήταν Υπουργός Εσωτερικών και τον κύριο Καλογερόπουλο, που ήταν τότε γραμματέας στην περιφέρεια, για το πώς βγήκε το διαβατήριο;».

Πάντως, απάντηση για το πως βγήκε το διαβατήριο έχει δώσει ο ίδιος ο τότε υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας προ διετίας σχεδόν στο ThrakiSportS, ενόψει τότε της συμμετοχής του για πρώτη φορά στο All Star Game του NBA. Η μαρτυρία του ενδεχομένως έχει μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι είχε γίνει σε ανύποπτο χρόνο, πριν εμπλακεί το όνομά του στην κόντρα του Βασιλακόπουλου με τον Πάνου. Θυμηθείτε τις αποκαλύψεις του πρώην βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, που ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για την ελληνοποίηση του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο και που υπό το πρίσμα της παρούσας κόντρας αποκτούν άλλη διάσταση, με ένα κλικ ΕΔΩ. 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ