ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Οι δηλώσεις των προπονητών μετά την λήξη του αγώνα Εθνικός-Αστέρας

 

Μετά τον δραματικό σε εξέλιξη αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Αστέρα Καβάλας, που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους στην παράταση, οι προπονητές των δύο ομάδων μίλησαν στο  xanthibasket και τοποθετήθηκαν για όσα συνέβησαν αλλά και για το πως βλέπουν το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Λεωνίδας Μαγιάννης των φιλοξενούμενων, ερωτηθείς για την δραματική εξέλιξη που είχε το παιχνίδι, με την ομάδα του να μπαίνει νωχελικά, να παίρνει στη συνέχεια κεφάλι αλλά ακόμα και όταν ξέφυγε στο τέταρτο δεκάλεπτο να μην κρατάει το προβάδισμα, σχολίασε: «Καλή χρονιά σε όλους, με υπομονή και δύναμη, μακριά από τραυματισμούς. Για το παιχνίδι δε νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι. Ο Εθνικός στο τέλος πίεσε σε όλο το γήπεδο και εμείς πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα τελευταία 2 λεπτά και να μην ξανακάνουμε τα λάθη αυτά. Η ποιότητα του αντιπάλου είναι γνωστή. Ο Εθνικός είναι μια εξαιρετική ομάδα, μια ομάδα τετράδας, έμπειρη, καλή, ενθουσιώδης, που εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, τον κόσμο της, και όλα τα δικά μας λάθη».

Σε σχέση με την δική του ομάδα ο Λεωνίδας Μαγιάννης ανέφερε: «Έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα, πέραν των δύο έμπειρων όλοι οι άλλοι είναι κάτω των 19. Έχουμε και εμείς ενθουσιασμό αλλά μας λείπει η εμπειρία. Θεωρώ πως πληρώσαμε την απειρία μας. Ευτυχώς δε μας στοίχισε στο αποτέλεσμα». Στην συνέχεια άφησε τις σπόντες του: «Δύο τόσο καλές και ικανές ομάδες στο τοπικό πρωτάθλημα πρέπει να προσελκύουν κόσμο, και χαίρομαι που το γήπεδο σήμερα είχε κόσμο. Πρέπει όμως να υπάρχουν και ικανότατοι διαιτητές, ικανότατοι άνθρωποι στη γραμματεία, ικανότατοι παντού, γιατί και ο Εθνικός είναι μια εξαιρετική ομάδα, ο Αστέρας είναι μια παραδοσιακά καλή ομάδα, και θα πρέπει και όσοι περιτριγυρίζουν το μπάσκετ διαιτητές φίλαθλοι, γραμματείς να είναι ορθοί. Επηρεαστήκαμε όλοι γιατί απλά στο τέλος δε ξέραμε ποιος κέρδισε».

Σε σχέση με την κλήρωση του πρωταθλήματος που έστειλε φέτος τον Αστέρα στον Α’  Όμιλο όπου μετέχει και ο ιδιαίτερα δυνατός φέτος Πανσερραϊκός, που θεω ρείται από πολλούτς πρώτο φαβορί για την άνοδο, ανέφερε: «Εύχομαι πραγματικά να είναι όπως τα λέτε τα πράγματα και να είναι όντως δυνατός ο άλλος όμιλος. Δείχνει ότι ο πρωταθλητής θα είναι από εκεί. Όμως ο όμιλος της Θράκης θα είναι πιο δυνατός ως σύνολο. Πολύ δυνατά παιχνίδια, με 7-8 ομάδες που μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε. Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι την τελευταία αγωνιστική. Θα προτιμούσαμε τον Β΄Όμλιο προκειμένου τα πιτσιρίκια μας να σκληραγωγηθούν και να ψηθούν».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του γηπεδούχου Εθνικού Αλεξανδρούπολης Στέλιος Τελούδης σχολίασε: «Πρώτα απ’ ολα συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την εμφάνιση και την ψυχική δύναμη που δείξανε. Έπειτα συγχαρητήρια στον Αστέρα και τον coach Μαγιάννη, έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα, δουλεμένη, νεανική όπως η δική μας και τέτοιες ομάδες θέλουμε να βλέπουμε. Για εμάς ήταν το πρώτο έτσι παιχνίδι, δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι, βρισκόμαστε 2-3 βδομάδες πίσω από αυτό που θα θέλαμε λόγω του γνωστού γηπεδικού προβλήματος που υπάρχει στην Αλεξανδρουπολη. Δουλεύουμε και αυτό που θέλουμε θα βγει σιγά-σιγά στο γήπεδο. Στο παιχνίδι μπήκαμε καλά, δείξαμε κάποια πραγματάκια που θέλουμε να κάνουμε φέτος, όμως όπως είπες το καταστροφικό αυτό 3λεπτο, συμβαίνει και είναι λογικό αν υπάρχουν ακόμα κάποια κενά διαστήματα. Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε».

Πέρσι ο Ενικός έφτασε μέχρι το φινάλε, φέτος η δομή του πρωταθλήματος αλλάζει. Θα δούμε τον Εθνικό να κυνηγάει την είσοδο στο mini πρωτάθλημα στο τέλος; Ο κόουτς των Εβριτών απαντά στο xanthibasket: «Θα σου πω ότι είπα και πέρσι. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μας ευχαριστεί να την βλέπουμε να παίζει μπάσκετ.Να αρέσει σε εμάς, στα 20χρονα παιδία μας, στον κόσμο μας, τον οποίον ευχαριστούμε για την όλο και αυξανόμενη στήριξη που μας δίνει. Έχουμε καταφέρει να φέρουμε πίσω τους παλιούς αλλά και να δημιουργήσουμε νέο κόσμο. Το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό και μεγάλο, θα υπάρχουν πολλά σκαμπανευάσματα απλά εμείς θα προσπαθήσουμε την σωστή στιγμή να είμαστε στη σωστή φόρμα. Θα κυνηγήσουμε ό,τι μας αναλογεί».