Παρουσιάστηκε από Πέτροβιτς, Λαμπάκη και Πατερόπουλο το φετινό Run Greece της Αλεξανδρούπολης

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον 5ο αγώνα δρόμου Run Greece της Αλεξανδρούπολης και ήδη το μεσημέρι της Δευτέρας στο  Νομαρχείο Έβρου οι φορείς που συνδιοργανώνουν την σπουδαία αυτή διοργάνωση παρουσίασαν όσα θα συμβούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο διευθυντής του αγώνα και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜ-Θ Κώστας Πατερόπουλος αναφέρθηκε στο δειλό ξεκίνημα του Run Greece το 2014 με 1.800 συμμετοχές που έφτασε σε τέσσερα χρόνια να τις διπλασιάσει πέρυσι και μίλησε και για τον κοινωνικό αντίκτυπο της διοργάνωσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μίλησε για την σημασία της, που έχει και οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή, μίλησε για τις εθελοντικές ομάδες που βοηθούν στην διοργάνωση ενώ κάλεσε πολίτες όχι μόνο από τον Έβρο και τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και συνολικά από τα Βαλκάνια να έρθουν.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης προσκάλεσε όλον τον κόσμο σε αυτό το πανηγύρι του αθλητισμού και της κοινονικοποίησης, όπως το χαρακτήρισε. Παρούσες ήταν ακόμα οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, που και αυτές με τον τρόπο τους θα συμβάλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης που πλέον έχει γίνει θεσμός.

Στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ που κάλεσαν την τοπική αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει και αγώνες γκραν πρι ή πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο φετινό Run Greece θα διεξαχθούν αγώνες σε τρεις διαδρομές, 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων και αγώνας δρόμου για παιδιά. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με τον στόχο για φέτος να είναι να ξεπεραστούν οι 3.700 συμμετοχές και γιατί όχι να αγγίξουν τις 4.000. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά.