Super League: Μια 11άδα tips για τον εντός έδρας αγώνα της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη φιλοξενεί τον Παναιτωλικό για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και το ThrakiSportS όπως κάθε αγωνιστική σας παρουσιάζει μια 11άδα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στα Πηγάδια για να παρακολουθήσετε τον αγώνα.

Πάμε να τα δούμε:

1. Θετική η προϊστορία της Ξάνθης στα Πηγάδια απέναντι στον Παναιτωλικό. Σε σύνολο εννέα αγώνων, εκ των οποίων οι έξι για την Super League, οι δύο για την Β’ Εθνική τη δεκαετία του ’80 και ο ένας για το Κύπελλο πέρυσι, ο ΑΟΞ έχει 7 νίκες ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο και σε ένα έχει ηττηθεί. Η μοναδική ήττα τον Μάρτιο του 2012, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Αναλυτικά η προϊστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Πέρυσι σε τρία παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις η Ξάνθη πέτυχε ισάριθμες νίκες. Πριν περίπου ένα χρόνο, 19 Σεπτεμβρίου, για το Κύπελλο. Ακολούθησε  επιβλητικό πέρασμα από το Αγρίνιο για το πρωτάθλημα και η νίκη στον δεύτερο γύρο με το γκολ του Κάστρο. Συνεπώς ο Ράσταβατς έχει το απόλυτο απέναντι στον Παναιτωλικό, ενώ αντιθέτως ο Δέλλας δεν έχει σταυρώσει νίκη σαν προπονητής απέναντι στην Ξάνθη. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Το γκολ του Κάστρο σταμάτησε πάντως και ένα ένα αήττητο σερί του Τραϊανού Δέλλα, που είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής δεν έχανε ποτέ από την Ξάνθη είτε με τις φανέλες του Άρη και της ΑΕΚ είτε ως προπονητής της ΑΕΚ και του Ατρομήτου. Πλέον η αρνητική αυτή παράδοση έσπασε στο προηγούμενο παιχνίδι. Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων του Δέλλα εναντίον της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Πρόσωπο του αγώνα ο Αντριάν Λουσέρο, που μετακόμισε αυτό το καλοκαίρι από την Ξάνθη στον Παναιτωλικό. Άλλοι οκτώ παίκτες στην ιστορία έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομαδων. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Ο Λουσέρο συμπεριελήφθηκε μάλιστα στην αποστολή του Δέλλα για την Ξάνθη, όπως και ο νεοαποκτηθείς Αλχασάν Καμαρά (καμία σχέση με τον Καμαρά της Ξάνθης), αλλά όχι και ο Μάρκος Πάουλο. Αναλυτικά η αποστολή του Παναιτωλικό στην Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς έχει δεδομένες τρεις απουσίες, τους τραυματιες Μπρίτο και Μελιοπουλο και τον τιμωρημένο Τζουρίτσκοβιτς. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό με ένα κλιμ ΕΔΩ.

7. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Παναιτωλικό έχει μετακομίσει πλέον και ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα που ως προπονητής της Κ19 της ομάδας του Αγρινίου απέσπασε το Σάββατο ισοπαλία από την αντίστοιχη της Ξάνθης. Λεπτομέρειες για αυτόν τον αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Η Ξάνθη στον αγώνα αυτόν κυνηγά το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα. Θυμηθείτε τον διαγωνισμό του ThrakiSportS για μια πλήρη εμφάνιση της Ξάνθης (φανέλα, σορτς, κάλτσες) εφόσον προβλέψετε ποιος θα είναι ο παίκτης των Θρακιωτών που θα ανοίξει λογαριασμο στο φετινό πρωτάθλημα με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Ο αγώνας αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα αλλά τελικά ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη ότι θα πάει μια ώρα μετά (17:00), καθώς έτσι ζήτησε η ΕΡΤ που θα τον καλύψει απευθείας. Το γεγονός δημιουργεί πρόβλημα στους ξανθιώτες φιλάθλους καθώς στις 18:30 είναι προγραμματισμένη και η έναρξη της αναμέτρησης στο γήπεδο του ΑΟΞ ανάμεσα σε Άρη Αβάτου και Πλατανιά για την Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης (της ΕΠΣ Δράμας), που θα έχει ως βοηθούς τους Ιωάννη Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας) και Γεώργιο Χατζίκο (Δράμας). Τέταρτος διαιτητής ο Στέφανος Κουμπαράκης (της ΕΠΣ Θράκης). Θυμηθείτε τους ορισμούς και το υπόλοιπο πρόγραμμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Με το παιχνίδι αυτό ανοίγει η αυλαία των αγώνων της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΑΕΚ διέλυσε τον Πανιώνιο με 4-0, ο ΠΑΟΚ πέρασε αέρας από την Κρήτη νικώντας τον ΟΦΗ με 3-1 και ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1. Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ΑΕΛ – Παναθηναϊκός, στις 20:00 παίζουν Ατρόμητος – Λαμία και στις 20:30 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης ενώ την Δευτερα στις 19:00 η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ματς Αρης – Λεβαδειακός.