Παρουσία του «Γκάγκστερ» Φωτιάδη με καλαθι σε νεκρό χρόνο η Εθνική νίκησε την Γεωργία του Λημνιάτη και πάει … Κίνα

 

Και μαθηματικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει σε ένα χρόνο στην Κίνα η Εθνική Ανδρών, καθώς με δραματικό τρόπο, ανατροπή και καλάθι στην εκπνοή του Παπανικολάου έπειτα από ασίστ του Καλάθη, η Ελλάδα επικράτησε με 86-85 της Γεωργίας στην Τιφλίδα.

Η επίσημη αγαπημένη, που είχε στο πλευρό της περίπου 30 Έλληνες φιλάθλους και ανάμεσά τους τον Ξανθιώτη φαρμακοποιό Πόλυ Φωτιάδη, πέτυχε έτσι την ογδοη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες και εθνική «σφράγισε» την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 2ου Προκριματικού Γύρου.

Παρά τις απουσίες των Πρίντεζη, Μπουρούση (έμειναν στην Αθήνα), αλλά και αυτή του Βαγγέλη Μάντζαρη (μυϊκό σπασμό στον αυχένα πριν το τζάμπολ), η εθνική επικράτησε με 86-85 της Γεωργίας στο “Sports Palace” της Τιφλίδας, χάρη σε έναν «μαγικό» Νικ Καλάθη αλλά και την εντυπωσιακή αντεπίθεση στο τέλος αι το εύστοχο λέι απ του Παπανικολάου.

Οι Γεωργιανοί του Ηλία Ζούρου, που έχει ως βοηθό του τον έχοντα ρίζες και από την Ξάνθη Γιώργο Λημνιάτη, προηγήθηκαν με 30-17 και 49-38 στο ημίχρονο. Η Ελλάδα ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε 64-65 στην τρίτη περίοδο. Η Γεωργία πέρασε και πάλι μπροστά, προηγούνταν 6 πόντους ενάμισι λεπτό πριν το τέλος (85-79) αλλά με ανατροπή διαρκείας και 7-0 σερί η Ελλάδα πήρε το ροζ φύλλο και φωνάζει «παρούσα» για τέταρτη διαδοχική φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.