Super League: Ο Παπαστεριανός έβαλε δύσκολα αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε αέρας από την Κρήτη

 

Ο ΠΑΟΚ πέρασε αέρας από την Κρήτη, νίκησε με 3-1 τον ΟΦΗ στην δύσκολη έδρα του Ηρακλείου, έκανε το τρία στα τρία και πλέον με αισιοδοξία περιμένει την Τσέλσι για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ένας πρώην παίκτης της Ξάνθης, ο Μανώλης Παπαστεριανός, ήταν πάντως εκείνος που έβαλε δύσκολα στους Θεσσαλονικείς καθώς με το τέρμα που πέτυχε με ωραίο σουτ έπειτα από προσωπική ενέργεια στο 21′ άνοιξε το σκορ, αλλά τους ξύπνησε κιόλας. Αυτή ήταν και η μόνη σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους του Νίκου Παπαδόπουλου, που λόγο τιμωρίας δεν κάθισε στον πάγκο αλλά ήταν στην εξέδρα.

Μέχρι εκείνο το σημείο στον ΠΑΟΚ διαμαρτύρονταν για το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 3′ όταν ο Ζαμπά έφυγε μόνος απέναντι από τον Στρέζο, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ τον ανέτρεψε καθαρά αλλά δεν δόθηκε η παράταση. Μετά το γκολ του Παπαστεριανού οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν στροφές και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση πριν βγει το ημίχρονο, βάζοντας τις βάσεις για την τρίτη σερί νίκη τους.

Αρχικά στο 37′ ο Ελ Καντουρί βρήκε ωραία τον Μπίσεσβαρ, ο Νάστος κοιτούσε τον Ολλανδό και ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ με σουτ έκανε το 1-1. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε σχετικά γρήγορα να κάνει το 1-3 με τον Ζαμπά μετά από νέα ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Στην συνέχεια οι παίκτες του ΠΑΟΚ (βασικοί Πασχαλάκης, Βιειρίνια) απλά κατέβασαν ταχύτητα, έχοντας πλέον το μυαλό στην Ευρώπη, ενώ οι αυτοί του ΟΦΗ (βασικοί εκτός από τον Παπαστεριανό οι θρακιώτες Θανάσης Ντίνας και Δημήτρης Κομεσίδης και ο πρώην του Πανθρακικού Γιάννης Ποτουρίδης) με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο δεν ικανοποίησαν τους οπαδούς τους, που γέμισαν το γήπεδο στο πρώτο ματς της ομάδας τους στην Κρήτη μετά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.