Super League: Καλή παράδοση ο Ράσταβατς με Παναιτωλικό, χωρίς νίκη ο Δέλλας κόντρα στην Ξάνθη

 

Αν παίζει ρόλο η παράδοση των προπονητών στο  παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, τότε η ομάδα της Θράκης έχει ήδη πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πριν καν περάσει η ομάδα του Αγρινίου τον Νέστο.

Από τότε που ανέλαβε τον πάγκο της Ξάνθης, ένα χρόνο πριν, έχει συναντήσει τρεις φορές ως προπονητής της Ξάνθης την ομάδα του Αγρινίου, δύο για το πρωτάθλημα και μια για το κύπελλο, έχοντας ισάριθμες νίκες απέναντί της.

Η αρχή έγινε σχεδόν πριν ένα χρόνο παρά τρεις ημέρες, 19 Σεπτέμβρη, όταν η Ξάνθη του Μίλαν Ράσταβατς είχε νικήσει με 2-0 στα Πηγάδια τον Παναιτωλικό σε αναμέτρηση για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ακολούθησε δυο μήνες μετά το εμφατικό περσινό 1-3 στο Αγρίνιο με τα δυο γκολ του Μπρίτο στο πρώτο δεκάλεπτο και το τέρμα του Γέντρισεκ πριν κλείσει το ημίχρονο (οι γηπεδούχοι μείωσαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα). Η τρίτη νίκη ήταν το ισχνό 1-0 στα Πηγάδια για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Αυτό το παιχνίδι που είχε κριθεί σε ένα τέρμα του Κάστρο με κεφαλιά είναι και το μόνο στο οποίο ο Δέλλας έχει αντιμετωπίσει την Ξάνθη ως προπονητής του Παναιτωλικού. Την έχει αντιμετωπίσει ωστόσο και με άλλες δυο ομάδες ως προπονητής, αλλά ποτέ δεν την έχει κερδίσει.

Ως προπονητής της ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την Ξάνθη ούτε στο επίσημο παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League που είχε γίνει Αύγουστο μετά την επιστροφή της Ένωσης στα μεγάλα σαλόνια, ούτε όμως και σε εκείνο το φιλικό που είχε γίνει για τη μεταγραφή του Μάνταλου. Αμφότερα εκείνα τα ματς είχαν λήξει ισόπαλα χωρίς τέρματα.

Αλλά και ως προπονητής του Ατρομήτου στο ένα και μοναδικό παιχνίδι στο οποίο έχει τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της Ξάνθης, τον Ιανουάριο του 2016, δεν είχε καταφέρει να φύγει νικητής. Αλλά δεν είχε χάσει ούτε τότε. Οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2 στα Πηγάδια. Ηττήθηκε όμως τον περασμένο Μάρτιο και έτσι πάει στην Ξάνθη με την προπονητική παράδοση εναντίον του.

Μόνο νίκες ο Ράσταβατς κόντρα στον Παναιτωλικό, χωρίς νίκη ο Δέλλας ως προπονητής απέναντι στην Ξάνθη…