Πανελλαδική πρωτιά για την Όλγα Εξακοΐδη του ΕΟΣ Κομοτηνής μετά και το 10ο κύπελλο αγωνιστικής αναρρίχησης

 

Η αγωνιστική αναρρίχηση έχει μέλλον στην Κομοτηνή, όπως διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν το διήμερης διάρκειας 10ο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης – Ανάπτυξης νέων που διοργανώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Κομοτηνής – 2ου ΕΠΑΛ το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου και το πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες ήταν 116 (από Θράκη ως Κρήτη), περισσότεροι σε σχέση με τους 110 πέρσι, αποτελώντας έναν σταθερά υψηλό αριθμό, ενώ διατύπωσαν καλά σχόλια για τη διοργάνωση, όπως είπε σχετικά ο προπονητής αναρρίχησης του διοργανωτή Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, Αρχοντής Εξακοΐδης μιλώντας στον “Χρόνο”: «Οι αγώνες στην Κομοτηνή ξεχωρίζουν, πιστεύω ότι ως σύλλογος κάνουμε πολύ οργανωμένους αγώνες, με ηχητική κάλυψη και μουσική, με καθαριότητα, νερά και σάντουιτς σε αθλητές και συνοδούς».

Αυτός ήταν και ο τελευταίος επίσημος αγώνας στο ημερολόγιο της πανελλαδικής ομοσπονδίας καθώς οι επόμενοι αγώνες είναι το 2019. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι,  ξεχώρισε η πρώτη θέση της Όλγας Εξακοΐδη (14 ετών) του ΕΟΣ Κομοτηνής. Μάλιστα, η πρώτη θέση της έδωσε αρκετούς βαθμούς, ώστε – σε συνδυασμό με τις επιδόσεις της στους υπόλοιπους αναγνωρισμένους πανελλαδικούς αγώνες την φετινή χρονιά, να κατακτήσει και την πρώτη θέση συνολικά για το 2018.

Συνολικά οκτώ μικροί και μεγάλοι αθλητές εκπροσώπησαν επάξια τον σύλλογο της Κομοτηνής και ο προπονητής είναι χαρούμενος, γιατί η πίστα ήταν ζόρικη, όπως είπε λέει, κι αυτό έχει εξήγηση: «Κοιτάξαμε οι διαδρομές που φτιάξαμε να είναι λίγο δύσκολες, γιατί το επίπεδο αναβαίνει, κυρίως στο εξωτερικό, όπου σε κάθε πόλη σχεδόν έχουν πίστες αναρρίχησης, με αποτέλεσμα τα δικά μας παιδιά να μένουν πίσω». Έτσι, τα παιδιά δυσκολεύτηκαν, αλλά κάποια κατάφεραν και έκαναν “top” δηλαδή έφτασαν στην κορυφή της πίστας. Όλα βέβαια κέρδισαν το χειροκρότημα των συναθλητών και των συνοδών τους για την προσπάθεια.

Τέλος, ο Αρχοντής Εξακοΐδης στο κλείσιμο των δηλώσεών του στον “Χρόνο” καταθέτει κι ένα γενικό σχόλιο αναφορικά με το άθλημα: «Είναι ένα άθλημα δύσκολο, γιατί πέρα της σωματικής ικανότητας, χρειάζεσαι και πολύ καλή ψυχολογία, όπως και πολλές συμμετοχές σε αγώνες, γιατί η αναρρίχηση είναι το μόνο άθλημα που η πτώση σημαίνει …αποτυχία».