Δεύτερη αποχώρηση θρακιώτικης ομάδας της Α’ Κατηγορίας σε λιγότερο από μια εβδομάδα

 

Πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την δήλωση αποχώρησης της ΠΑΕ Νίψας από το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου φαίνεται ότι είναι ζήτημα χρόνου να έχουμε και δεύτερη αποχώρηση θρακιώτικης ομάδας από πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

Αυτή τη φορά όχι και πάλι στον Έβρο αλλά στην άλλη πλευρά του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, στην Ξάνθη. Ο Αστέρας Μαγικού βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση και οι φήμες έχουν φουντώσει ότι δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει και τελικά δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα.

Όπως και στην περίπτωση της Νίψας, ολόκληρο το καλοκαίρι εκτυλίχθηκε σήριαλ αναφορικά με την συμμετοχή ή αποχώρηση της ομάδας, που συνοδεύθηκε από διοικητικές εξελίξεις. Όλα δείχνουν τελικά ότι παρά την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, τελικά δεν θα κατέβει σε αυτό.

Ήδη ο Αστέρας Μαγικού παραιτήθηκε από την διοργάνωση του Κυπέλλου, κίνηση που αποτέλεσε καμπανάκι. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση του ρόστερ και όλα δείχνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να σταλεί επίσημο χαρτί στην ΕΠΣ Ξάνθης για αποχώρηση και από το πρωτάθλημα.

Εφόσον συμβεί αυτό, τότε δεδομένου ότι την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη η κλήρωση, το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει αναπλήρωση και μοιραία το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 13 ομάδες και κάθε αγωνιστική κάποια να κάνει ρεπό, αυτή που θα έχει κληρωθεί αντίπαλος με το Μαγικό (η σύνθεση της οποίας το 2016 εικονίζεται στην φωτογραφία αρχείου).