Διπλό «θρίλερ» με την συμμετοχή της Κ19 της Ξάνθης στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League

 

Άνω κάτω έχουν κάνει την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών τα σχέδια επί… χάρτου της Super League να μπουν στα πρωταθλήματα κάποιες δεύτερες ομάδες των συλλόγων της Super League.

Την ιδέα αρχικά είχε ρίξει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να υπάρχουν β΄ ομάδες στις οποίες θα παίζουν παίκτες που δεν χρησιμοποιούνται στους μεγάλους, με την λογική να μην δίνονται αυτοί δανεικοί.

Η Super League την υιοθέτησε, αλλά με την διαμάχη που έχει δημιουργηθεί με την ΕΠΟ στο θέμα της αναδιάρθρωσης, όλα είναι στον αέρα. Βλέπετε, αρχικά είχε ειπωθεί να δοθούν 4 ή 6 εισιτήρια από το πρωτάθλημα Κ20 που έγινε Κ19. Μετά έγινε αντιληπτό ότι στους πρώτους αυτού του πρωταθλήματος μπορεί να τρυπώσει κάποιος μη μεγάλος και αποφάσισαν να κάνουν… ορισμό.

Έτσι ο Συνεταιρισμός έστειλε πρόταση στην ΕΠΟ ώστε στη νέα Football League από την περίοδο 2019-20, να πάρουν μέρος 4 ή 6 από τις β΄ ομάδες της Super League. Ωστόσο στα ψιλά γράμματα λέγεται ότι ξεκαθαρίστηκε πως αν μιλάμε για τέσσερις ομάδες, αυτές θα είναι της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και ενδεχομένως του Παναθηναϊκού που εξακολουθεί να έχει brand και ακαδημίες, αλλά με αμφίβολη την συμμετοχή του τελευταίου όσο προωθεί λόγω και τις απαγόρευσης όλους τους νέους παίκτες του στην πρώτη ομάδα.

Κάπως έτσι και προσπερνώντας πλήρως τα όποια αγωνιστικά κριτήρια, οι νέες συζητήσεις έλεγαν ότι η τέταρτη ομάδα Κ19 της Super League που θα προβιβαστεί στη νέα Football League θα είναι αυτή του Ατρόμητου. Στην περίπτωση που προκριθεί η λύση των έξι ομάδων, τότε θα προστεθούν και οι ομάδες των Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθης, λένε οι ίδιες διαρροές.

Όπως διαβάζουμε ωστόσο στο ρεπορτάζ του Νίκου Συνοδινού στο fws, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ οι εκπρόσωποι της Super League τα… γύρισαν. Ο Μάκης Γκαγκάτσης εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί με δεδομένη τη δημιουργία της Super League 2, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των μεγάλων ΠΑΕ που θα παίζουν στις β΄ ομάδες, θα πρέπει ν’ αγωνίζονται ουσιαστικά στην τρίτη τη τάξη κατηγορία, που όμως δεν θα είναι επαγγελματική.

Σύμφωνα με τον προβληματισμό του Γκαγκάτση, αν θα παίξουν στη Football League οι συγκεκριμένες ομάδες θα πρέπει κανονικά να έχουν το δικαίωμα ν’ ανέβουν αγωνιστικά στη Super League 2. Αντίθετα, διευκρίνισε, αν εξαρχής τοποθετηθούν ως ομάδες με επαγγελματίες παίκτες στη Super League 2, να μην μπορούν να προβιβαστούν.

Για να συμβούν όλα αυτά ωστόσο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, αλλά και να ξεπεραστούν κάποιες κανονιστικές διατάξεις. Ως εκ τούτου, αναφέρει ο Νίκος Συνοδινός στο σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει στο fws, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να παγώσει για έναν χρόνο η δημιουργία και συμμετοχή των β΄ ομάδων στα πρωταθλήματα. Και κατά συνέπεια έχουμε διπλό θρίλερ για την τύχη της Ξάνθης σε αυτό. Ενα, αν θα μπουν συνολικά οι β’ ομάδες και δεύτερο στη συνέχεια, εφόσον μπουν, αν θα προλάβει να συμπεριληφθεί και αυτή.

Η ΕΠΟ μετά το… μπάχαλο που δημιουργήθηκε από τα μπρος πίσω της Super League, της έδωσε διορία μιας εβδομάδας, προκειμένου να φέρει οριστική πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι βάση και της ανακοίνωσης που εκδόθηκε, αν δεν μπουν στο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν οι β΄ ομάδες της Super League, τότε στη Football League θα προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων από τους οκτώ δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής, ώστε να συγκροτηθεί η νέα κατηγορία την περίοδο 2019-20.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here