Διάκριση για την Αλεξανδρούπολη η δεύτερη θέση του ΟΦΘΑ στην Aegean Regatta 2018

 

Με μία μεγάλη διάκριση για την Αλεξανδρούπολη επέστρεψε η ιστιοπλοϊκή ομάδα του ΟΦΘΑ από την Aegean Regatta 2018 καθώς το σκάφος του εβρίτικου συλλόγου NELA-CAFFEINΕ κατέκτησε την 2η θέση. 

H Aegean Regatta είναι η μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Φέτος διεξήχθη την εβδομάδα 18-25 Αυγούστου και κάλυψε τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για σειρά ιστιοδρομιών ιδιαίτερα απαιτητική και επομένως κατάλληλη μόνο για πληρώματα έμπειρων ιστιοπλόων. Τα σκάφη και οι ομάδες δοκιμάζονται σε συνθήκες καιρικές που αρκετές φορές είναι ακραίες ενώ τα απαραίτητα εφόδια των ίδιων είναι η σωστή εκπαίδευση τους και η εμπειρία τους στη θάλασσα.

Τα σκάφη καλύπτουν αποστάσεις πολλών ναυτικών μιλίων, αντιμετωπίζοντας δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως ανέμους της τάξης των 8 μποφόρ ενώ πλέουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα δεδομένα αυτά αποτέλεσαν πρόκληση για την αγωνιστική ομάδα του Oμίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης  ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα αυτό για πρώτη φορά εκπροσωπώντας την πρωτεύουσα του Έβρου με κυβερνήτη του σκάφους τον εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας Διδασκάλου Νάσο.

Ο ΟΦΘΑ κατέκτησε την 2η θέση στην κλάση ORC CLUB 3, και την 10η θέση στην γενική κατάταξη σε σύνολο 39 σκαφών, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη έπαθλο στην συλλογή του ομίλου.