«Χάλκινη» η Βούλα Παπαχρήστου, «ασημένιοι» Τεντόγλου και Στεφανίδη στο Διηπειρωτικό Κύπελλο της Οστράβας

 

Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στο Διηπειρωτικό Κύπελλο που διεξάγεται στην Οστράβα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με άλμα στα 14.22μ. κατέκτησε την τρίτη θέση, πίσω από την Κολομβιανή, Κατρίν Ιμπαργκουέν (14.76μ.) και την Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν) με 14.26μ.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα τον αγώνα της. Στη συνέχεια σημείωσε 14.15 όπου την ανέβασε στην τρίτη θέση και της έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει τον αγώνα της. Στην τέταρτη προσπάθειά της έπιασε τα 14.22 μέτρα . Με την τρίτη θέση που πέτυχε έδωσε έξι βαθμούς στην ομάδα της Ευρώπης που υπερασπίζεται τον τίτλο της.

Δεύτερος αγωνίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση στο μήκος ανδρών, χαρίζοντας επτά βαθμούς στην Ευρώπη. Ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης είχε αρχικά δύο άκυρες προσπάθειες, αλλά στις τρεις επόμενες είχε πρώτα 7.95μ., μετά άλμα στα 8.00μ. και στην τελευταία «πέταξε» στα 7.92μ., μένοντας πίσω από τον Ρούσβαλ Σαμάι (Νότια Αφρική), που κατέκτησε την πρώτη θέση με καλύτερο άλμα στα 8.16μ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο μήκος, η οποία ανέβηκε και αυτή στην 2η θέση του βάθρου με καλύτερο άλμα στα 4.85μ., ισοφαρίζοντας την καλύτερη εφετινή της επίδοση. Στην πρώτη τα 4.65μ., «λαχτάρησε» στα 4.75μ., ύψος στο οποίο είχε δύο αποτυχημένα άλματα και τελικά το πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80μ., με τη δεύτερη τα 4.85μ. και τελικά είχε τρεις αποτυχημένες στα 4.90μ.

Την πρώτη θέση στο αγώνισμα πήρε η Αντζελίκα Σιντόροβα, επίσης, με 4.85μ., ενώ στην τρίτη βρέθηκε η Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις. Οι τρεις αθλήτριες ξεπέρασαν τα 4.85μ., ωστόσο η Ρωσίδα η οποία κατέβηκε ως ανεξάρτητη είχε καλύτερες προσπάθειες και πήρε τη νίκη.

Στη διοργάνωση μετέχουν τέσσερις μικτές ομάδες, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος δύο αθλητές και αθλήτριες από κάθε ήπειρο, ενώ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο «τζόκερ» (έναν άντρα και μία γυναίκα) για την καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες. Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι αυτός που θα αποφασίζει το αγώνισμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο «τζόκερ».