Α1 Γυναικών: Μετά από μια οχταετία στον ΠΑΟΚ ανακοινώθηκε από την Αναγέννηση Άρτας η Προκοπίδου

 

Τέλος από τον ΠΑΟΚ μετά από μια οκταετία με τίτλους και διακρίσεις για την διεθνη ξανθιώτισσα Ελένη Προκοπίδου και εκ των κορυφαιων εξτρεμ του πρωταθλήματος που ανακοινώθηκε από την Αναγέννηση Άρτας την αυτοκράτειρα του γυναικείου χάντμπολ στην χώρα μας.

Η ομάδα της Άρτας εκτός από την Προκοπίδου, που ωστόσο αν και ανακοινώθηκε περιμένει κάτι επαγγελματικό από το εξωτερικό, προσελαβε και την προπονήτρια του ΠΑΟΚ  Γρηγορία Γκόλια που επιστρέφει στην Άρτα με την οποία κατέκτησε ως αθλήτρια 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Η 44χρονη προπονήτρια βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ για 9 χρόνια κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2013 και δύο κύπελλα το 2014 και το 2016.

Από κει και πέρα στο ρόστερ εντάχθηκαν μεγάλες αθλήτριες, που είχαν τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΠΑΟΚ, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Beach Handball Ελένη Μούρνου (24χρονη αριστερή ίντερ), Ελισάβετ Μάστακα (30χρονη πίβοτ), οι οποίες αναδείχθηκαν και κορυφαίες στη θέση τους στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, η 29χρονη δεξί ίντερ Μυρτώ Νούλα  και η 21χρονη πλέι μέικερ Ελένη Τσαουσίδου.

Η 27χρονη Προκοπίδου ξεκίνησε την καριέρα της από την ΑΕΠ Ξάνθης οπού ξεχώριζε και ταυτόχρονα με τις σπουδές της ως Φιλόλογος (είναι πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού) από το 2010 αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ έχοντας καταφέρει εντυπωσιακά πράγματα, να οδηγήσει τον δικέφαλο στο πρώτο του πρωτάθλημα το 2013 οπού ήταν και πρώτη σκόρερ με 101 γκολ και να κατακτλησει 2 κύπελλα, να είναι η κορυφαία αριστερή εξτρέμ του Ελληνικού πρωταθλήματος και να γίνει και διεθνής με την Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Η ανακοίνωση της Αναγεννησης Άρτας: «Μία ομάδα σαν τη ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ με 12 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα με 31    χρόνια παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Γυναικών και με επιτυχίες στα Ευρωπαικά πρωταθλήματα, έχει μάθει να βρίσκεται ψηλά και για αυτό πραγματοποίησε 7 μεταγραφές ουσίας, που θα της δώσουν άλλη δυναμική στο να ανεβάσει το επίπεδο στη φετινή Α1 γυναικών.

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε  φέτος να δώσει την προπονητική σκυτάλη στην αξιόλογη και έμπειρη, Γρηγορία Γκόλια, που έχει συνδέσει το όνομά της με την Άρτα και πολλούς τίτλους και γνωρίζει τη συνταγή για αξιόλογο χάντμπολ και επιτυχίες.

Στο ρόστερ της ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ προστέθηκαν οι πρόσφατα παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την Εθνική Γυναικών, Ελένη Μούρνου και Ελισάβετ Μάστακα, όπως και οι Νούλα, Προκοπίδου,Τσαουσίδου, με κύπελλα και διεθνείς συμμετοχές στο παλμαρέ τους.

Τα γκολπόστ θα υπερασπιστεί η Νιγκίνα Σαίντοβα, η πολύπειρη τερματοφύλακας με παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιπέδου champion’s league.

Στο κομμάτι των υποδομών με στόχο την αναβάθμισή τους την κύρια επίβλεψη θα έχει η Γρηγορία Γκόλια με συνεργάτιδες την Σαίντοβα και τη Δήμου, ενώ τεχικός σύμβουλος θα αναλάβει ο Σωτήρης Ντάλας, με παλαιότερη προπονητική θητεία στην Αναγέννηση.

Μαζί με τις Σκάρα, Σκουτέλα, Βράτσεβα, Μπαλάφα, Καλοιδή, Κουλτούκη, Μέγα, Κανάρα, Παπανδρέου, Κουρέλη. Μάμαλη, η ομάδα μας δημιουργεί ένα αξιόμαχο σύνολο με υψηλές βλέψεις, όπως άλλωστε της αξίζει με γνώμονα την ιστορία της.

Καλούμε τους φιλάθλους να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας όντας ο 8ος παίκτης και γεμίζοντας ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της πόλης σε κάθε εντός έδρας αγώνα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το χορηγό ονομασίας ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, τον μέγα χορηγό ΙΟΝ, τον Δήμο Αρταίων και τους μικρότερους χορηγούς και υποστηρικτές μας, που δηλώνουν παρών και είναι κοντά στην ομάδα.

Εμείς δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Αναγέννησης και να συνεχίζουμε να κάνουμε περήφανο τον λαό της Άρτας,της Ηπείρου,της Ελλάδα. Γιατί η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι ιδέα, είναι ιστορία, είναι ομάδα όλων μας».