Βολές του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης κατά της Πολιτείας για τα εκατομμύρια στις ΠΑΕ

 

Με επίθεση κατά της Πολιτείας για την απόφασή της να δώσει εκατομμύρια ευρώ μέσω της ΕΡΤ στις ΠΑΕ την ίδια στιγμή που αφήνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μαραζώνει, συνόδευσε την ομιλία του προς τα σωματεία κατά την κλήρωση της ΕΠΣ Θράκης ο πρόεδρός της Μάνος Γαβριηλίδης.

«Μπορεί να είστε λίγες ομάδες αναφορικά με την συμμετοχή, αλλά υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στο τοπικό ποδόσφαιρο. Είστε ήρωες όσοι καταφέρατε να παραμείνετε και να διατηρήσετε τις ομάδες σας. Τώρα πλέον που βγήκαμε και από το ΔΝΤ, ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες», είπε αρχικά με εμφανή και την διάθεση χιούμορ ο Μάνος Γαβριηλίδης.

Στην συνέχεια σχολίασε ότι είναι πανελλαδικό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία στην Ροδόπη και σχολίασε: «Η Πολιτεία βλεπει δυστυχώς μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αφήνει στην καλή θέληση όλων των πραγματικών εραστών του ποδοσφαίρου το ερασιτεχνικό. Δόθηκαν εκατομμύρια μέσω της ΕΡΤ σε επαγγελματικές ομάδες, σε Ανώνυμες Εταιρείες και όχι σε εμάς. Τα χρήματα στις Ενώσεις όλο και λιγοστεύουν. Ούτε η ΕΠΟ βοηθά όπως παλιά, με 5-10 χιλιάρικα τον χρόνο, καθώς δεν διαθέτει ούτε η Ομοσπονδία χρήματα».

Στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μάλιστα, σχολιάστηκε έντονα ακόμα και το γεγονός ότι ενώ η ΕΡΤ έδωσε εκατομμύρια στις ΠΑΕ της Super League και προτίθεται να δώσει και σε όσες φύγουν από του χρόνου από την πλατοφόρμα της Nova, δεν έκανε το ίδιο με την Εθνική Ελλάδας, που αποτελεί προϊόν που κατεξοχήν θα έπρεπε να δείχνει η ΕΡΤ.

Τα χρήματα για την Εθνική θα πήγαιναν στην Ομοσπονδία και θα ήταν επιπλέον έσοδο για την ΕΠΟ. Τελικά τα δικαιώματα ως γνωστόν κατέληξαν σε ιδιωτικό κανάλι και συγκεκριμένο το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη, που δεν τόλμησε να δώσει στις ΠΑΕ τα χρήματα που τελικά δαπάνησε η ΕΡΤ, αν και είχε επίσης εκφράει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των ομάδων της Super League…