ΕΠΣ Θράκης: Τα 8 ζευγάρια της πρώτης φάσης του Κυπέλλου και οι οκτώ που πέρασαν απευθείας στους ομίλους

 

Πέρα από το πρωτάθλημα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη και η κλήρωση του Κυπέλλου.

Συνολικά 24 ομάδες θα λάβουν μέρος στην προσεχή διοργάνωση, οι 12 ομάδες της Α’ Κατηγορίας, η 11 της Β’ Κατηγορίας και φυσικά ο ΠΑΟΚ Κοσμίου που εκπροσωπεί την ποδοσφαιρική Ροδόπη στην Γ’ Εθνική.

Στην κληρωτίδα μπήκαν ωστόσο μόνο 16 ομάδες για να αναδειχθούν τα οκτώ ζευγάρια της πρώτης φάσης. Οκτώ ομάδες πέρασαν απευθείας στους ομίλους, όχι κατόπιν κλήρωσης αλλά με βάση την βαθμολογία της περσινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, χωρίς αγώνα περνούν στους ομίλους ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ Κοσμίου, η κυπελλούχος Δόξα Προσκυνητών και η φιναλίστ που εκπροσώπησε την Ροδόπη στο Κύπελλο Ελλάδας Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου καθώς και οι ομάδες που τερμάτισαν ως την 6η θέση του περσινού πρωταθλήματος (Ελπίδα Σαπών, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Δόξα Γρατινής, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Δόξα Σώστη).

Οι υπόλοιπες ομάδες μπήκαν στην κληρωτίδα και αναδείχθηκαν τα ακόλουθα ζευγάρια της πρώτης φάσης, που θα διεξαχθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στις έδρες των ομάδων που αναφέρονται πρώτες (οι νικητές προκρίνονται μαζί με τους οκτώ που προαναφέρθηκαν στην φάση των ομίλων, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα έχει παράταση και πέναλτι μέχρι την ανάδειξη νικητή):

Αναγέννηση Πόντου Θρυλορίου – Ορφέας Ξυλαγανής

Ατσάλι Αρχοντικών – Κομψάτος Πολυάνθου

Πόντος Κομοτηνής – Παγούρια

Βιστωνίδα Κοπτερού – Αγιοχώρι

Ηρακλής Σαπών – Πανθρακικός

Ενωση Ασωμάτων – Ορφέας Στρύμης

Αετός Μίσχου – ΑΕ Κομοτηνής

ΠΑΟΚ Κομοτηνής – Αρσάκειο