Γ’ Εθνική: Παράθυρο απευθείας ανόδου αφήνει η προκήρυξη της Football League

 

Την Πέμπτη (06/09) συνεδριάζει η ΕΕ της ΕΠΟ για την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Football League.

Την ώρα που η Super League προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας να μην εγκρίνει την προκήρυξής της στο θέμα των ομάδων που θα πέσουν και θα ανέβουν στην κατηγορία, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία έστειλε νέα προκήρυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το SoccerPlus, η προκήρυξη της Football League είναι εναρμονισμένη με την απόφαση της Ομοσπονδίας, καθώς προβλέπει την άνοδο του πρωταθλητή της στη Super League, τον υποβιβασμό τριών ομάδων σε αυτή και τη διεξαγωγή μπαράζ του 13ου της Super League με τον δεύτερο της Football League.

Επιπλέον, η προκήρυξη της Football League φαίνεται να προβλέπει την αναδιάρθρωση των κατηγοριών (Super League 1, Super League 2). Ωστόσο αφήνει και πολλά ερωτηματικά για τη νέα Football League αφού αν εφαρμοστεί ο υποβιβασμός 4 ομάδων στη Γ’ Εθνική και μόλις δύο ομάδων στη νέα Football League, δημιουργούνται πολλά κενά και ανοίγει ο δρόμος για απευθείας ανόδους από τη Γ’ Εθνική, όπου ως γνωστόν μετέχουν και πέντε θρακιώτικες ομάδες.

Eιδικότερα η νέα προκήρυξη της Football League προβλέπει:

– Ότι από τον επόμενο πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας από την Super League 1 στη Super League 2 οι τρεις τελευταίες ομάδες και από την Football League θα προβιβαστεί στην Super League 1 απευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα

– Ότι η 13η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League με την 2η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Football League θα δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ. Η ομάδα που θα «προκριθεί» θα αγωνισθεί την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στη Super League 1 και η άλλη στη Super League 2.

– Ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2, θα αγωνισθούν οκτώ ομάδες της Football League που θα προβιβασθούν απευθείας, από την τρίτη έως και τη δέκατη θέση, οι τρεις ομάδες της Super League Ελλάδα από την 14η έως τη 16η θέση που θα υποβιβαστούν απευθείας και η μία εκ των δύο ομάδων που θα αποκλειστεί στους αγώνες μπαράζ.

– Τέλος ότι μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της Football League οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση θα υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική Κατηγορία (που θα είναι η «νέα Football League».

Ωστόσο στο νέο πρωτάθλημα της Football League δεν θα μπορούν προφανώς να μετέχουν μόνο δύο ομάδες ή μόνο έξι, αν ανέβουν οι τέσσερις που αρχικά ξέραμε από την Γ΄Εθνική. Για αυτό και εκτιμάται ότι αντί για 4 θα ανέβουν οκτώ, δηλαδή απευθείας οι νικητές κάθε ομίλου, ώστε να φτάσουμε τις 10 συμμετοχές και να υπάρξει και το συμπλήρωμα με τις 4 ομάδες από το Πρωτάθλημα Κ20 της Super League που έγινε Πρωτάθλημα Κ19.