ΕΠΣ Ξάνθης: Οι μόλις 4(+3) ομάδες που θα λάβουν μέρος στην επανασυσταθείσα Γ’ Κατηγορία

 

Με μόλις επτά ομάδες όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης, που αποτελεί και το μοναδικό ερωτηματικό ενόψει της κλήρωσης της Τετάρτης.

Ο χάρτης για την Α’ Κατηγορία έχει διαμορφωθεί μετά και την οριστικοποίηση της δήλωσης συμμετοχής από το Μαγικό που ήταν αμφίβολο αν θα δηλωθεί, ενώ στην Β’ Κατηγορία μετά την μη δήλωση συμμετοχής του Νέστου Κύρνου, κλείδωσε ο σχετικός χάρτης με την άνοδο του Αετού Τοξοτών.

Κατόπιν τούτου στην Γ’ Κατηγορία δηλώθηκαν μόνο τέσσερις ομάδες. Ο λόγος για την ΑΕΚ Κυψέλης, τα Κιμμέρια, την Κοτύλη και τον Κένταυρο. Επίσης, τρία σωματεία δήλωσαν δεύτερες ομάδες, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS. Ο λόγος για το Δροσερό, την Βιστωνίδα και τον Ορφέα Ξάνθης.

Κατά συνέπεια έχουμε επτά ομάδες που θα συγκροτήσουν ένα πρωτάθλημα (εκτός και αν υπάρξουν προσθήκες της τελευταίας στιγμής γιατί υπάρχει ελαστικότητα) αλλά δικαίωμα ανόδου θα έχουν μόνον οι τέσσερις, αφού οι άλλες θα λάβουν μέρος χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ανέβουν στην Β’ Κατηγορία.

Σε ερώτηση του ThrakiSportS αν θα ήταν καλύτερο τελικά να μην διεξαχθεί Γ’ Κατηγορία αλλά πάλι Β’ Κατηγορία είτε σε έναν μεγαλύτερο όμιλο που θα περιλαμβάνει και τις 4 ομάδες της Γ’ Κατηγορίας είτε σε δύο ομίλους, αρμόδια πηγή μας απάντησε ότι αφενός κάτι τέτοιο είναι δύσκολο πρακτικά αφού για να αλλαχθεί η προκήρυξη απαιτείται γενική συνέλευση, αφετέρου σε ερώτημα που τέθηκε στα σωματεία, στην πλειοψηφία τους τάχθηκαν υπέρ του υπάρχοντος συστήματος έστω και αν στην Γ’ Κατηγορία θα διεξαχθεί με την συμμετοχή μόλις 4-3 ομάδων.

Αναλυτικά ο χάρτης όπως διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις συμμετοχής με μικρή πιθανότητα να υπάρξουν προσθήκες στη Γ’ Κατηγορία:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (14 ομάδες)

Άρης Πετεινού
Αναγέννηση Θαλασσιάς
Ηρακλής Ζυγού
Εχίνος Σπορ
ΑΟ Βιστωνίδα
Αστέρας Μαγικού
ΑΕ Ξάνθης
Απόλλων Ξάνθης
Κεντητή
Ερμής Μάνδρας
Άτλας Σελίνου
Κεσσάνη Ερασμίου
Απόλλων Διομήδειας
Φίλιππος Δροσερού

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (14 ομάδες)

Παύλος Μελάς Κουτσού
Δόξα Μυρωδάτου
Ελπίδα Γενησέας
Εθνικός Κιμμερίων
ΑΠΟ Ξάνθης
Ατρόμητος Χρύσας
Ασπίδα Πηγαδίων
Δόξα Σταυρούπολης
Αναγέννηση Π. Χρύσας
Σμίνθη
Αετός Γοργόνας
Αετός Τοξοτών

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (4+3 ομάδες)

ΑΕΚ Κυψέλης
Κοτύλη
Εθνικός Κιμμερίων
Κένταυρος
Φίλιππος Δροσερού Β’
ΑΟ Βιστωνίδα Β’
Ορφέας Ξάνθης Β’