Με στόχο την άνοδο στη… Football League ξεκινά η Κ19 της Ξάνθης στο νέο ανανεωμένο πρωτάθλημα

 

Ξεκινά από την 2η αγωνιστική το Πρωτάθλημα Νέων της Super League το οποίο φέτος δεν θα είναι με τις ομάδες Κ20 των 16 συλλόγων της Super League αλλά με τις ομάδες Κ19 αφού υπάρχει αυτή η σημαντική αλλαγή, ώστε να συμβαδίζει το πρωτάθλημα με τις ανάγκες της Εθνικής Ομάδας αλλά να ακολουθεί και τα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Μάλιστα το πρώτο χρονικά παιχνίδι του νέου πρωταθλήματος θα είναι αυτό της Ξάνθης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Ήφαιστου, με την ώρα έναρξης της αναμέτρησης να έχει οριστεί στις 11:00 το πρωί. Η Ξάνθη με προπονητή τον Κώστα Προδρομίτη κατεβαίνει όπως παραδοσιακά συμβαίνει με φιλοδοξίες για υψηλές θέσεις.

Μάλιστα υπάρχει ένα ακόμα κίνητρο φέτος. Πέρα από το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο UEFA Youth League, συνολικά οι τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο του χρόνου και μετά την αναδιάρθρωση να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Football League.

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Κ19, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές έως 19 χρονών (γεννηθέντες από 01/01/2000 και έπειτα). Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η συμμετοχή (δηλωθέντων στο Φύλλο Αγώνα) μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν γεννηθεί το 1999.

Συνολικά, είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη 18άδα κάθε ομάδας, σε όλους τους αγώνες για το Πρωτάθλημα Super League Κ19, τουλάχιστον δεκατριών (13) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Στο περσινό πρωτάθλημα είχαμε μέσο όρο σχεδόν 3 γκολ ανά αγώνα και μέσο όρο ηλικίας ποδοσφαιριστών τα 18,65 έτη. Από αυτούς το ένα τέταρτο είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ενώ συνολικά 32 παίκτες αγωνίστηκαν και στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.