Γ’ Εθνική: Επεκτείνεται ο όμιλος των Θρακιωτών μετά την μετακόμιση από το Σκούταρι στη Βέροια

 

Οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής δεν έχουν καθοριστεί ακόμα επίσημα και αυτό αναμένεται μετά από δύο αναβολές να γίνει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 6 Σεπτεμβρίου, ωστόσο πάνω κάτω ξέρουμε την σύνθεση του Α’ Ομίλου όπου μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης.

Η σύνθεση αυτή δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τον χάρτη της φωτογραφίας, που είναι αρχείου από την σεζόν 2015-2016, όταν ο Α’ Όμιλος της Γ’ Εθνικής ήταν φωτιά έχοντας ομάδες όπως ο Αρης, η Δόξα Δράμας, o Απόλλων Καλαμαριάς και η Καβάλα. Κάποιες έχουν παραμείνει, οι περισσότερες έχουν αλλάξει, αλλά ακόμα και αυτά που ξέραμε ως δεδομένα είναι υπό διαμόρφωση.

Τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά του ThrakiSportS αναφέρουν ότι πιθανότατα να έχουμε ανακατατάξεις με την προσθήκη ενός ακόμα νομού και μιας ομάδας που προέρχεται από αυτόν, εξαιτίας της αποχώρησης από τον όμιλο της Ελπίδας Σκουτάρεως που ως γνωστόν πούλησε το ΑΦΜ της στην… Βέροια και πλέον θα συμμετέχει στον Β’ Όμιλο, αφού η έδρα θα μεταφερθεί εκεί.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του ThrakiSportS θα κληθεί το κενό στον Α’ Όμιλο να καλύψει ομάδα από γειτονικό νομό, ώστε να μην είναι 13 οι συμμετέχουσες ομάδες και να αποφευχθεί να υπάρχει υποχρεωτικό ρεπό κάθε αγωνιστική. Στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις. Η μία να έρθει κάποια ομάδα από την Χαλκιδική ή ακόμα και από την Θεσσαλονίκη και η δεύτερη να έρθει ομάδα από τον γειτονικό των Σερρών νομό του Κιλκίς.

Τελικά προκρίθηκε η δεύτερη λύση που έτσι κι αλλιώς ήταν η πιο λογική αλλά και αυτή που σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμούσαν και οι περισσότεροι. Έτσι έρχεται στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής ο περσινός πρωταθλητής της τοπικής Ένωσης Κιλκσίς Αλέξανδρος, με αποτέλεσμα ο όμιλος πλέον να μην περιλαμβάνει μόνο τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών αλλά να προστίθεται σε αυτούς και έβδομος νομός.

Ο Αλέξανδρος Κιλκίς θα είναι κατά συνέπεια, πάντα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το πιο μακρινό ταξίδι που θα έχουν να κάνουν στην διάρκεια του φετινού μαραθωνίου οι πέντε εκπρόσωποι της Θράκης στη Γ’ Εθνική, δηλαδή οι Αρης Αβάτου, Ορφέας και Ασπίδα από την Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ Κοσμίου από την Ροδόπη και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από τον Έβρο.