Εξελέγη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο δικαστής του Γκιρτζίκη για την κάρτα υγείας

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα η ακροαματική διαδικασία για την περίφημη Κάρτα Υγείας, όπου δικάζονται δεκάδες παλιοί παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Ξανθιώτης πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης για την περίοδο όμως πριν την προεδρία του, όταν ωστόσο ήταν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ως ταμίας.

Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην “Δίκη”, «ο δικαστής της κάρτας υγείας Στ.Κακαβιάς έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την άψογη ακροαματική διαδικασία. Διευθύνει τη δίκη των παραγόντων της ΕΠΟ ακριβοδίκαια, έχοντας πλήρη και συγκροτημένη γνώση της υπόθεσης.

Είχε κάθε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για αθλητικός δικαστής. Το έκανε και η ειδική εκλογική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας με την ψήφο της, τον έφερε στη δεύτερη θέση της Επιτροπής Εφέσεων».

Προσέξτε ωστόσο ένα πρόβλημα που ανέκυψε και επισήμανε το μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη:

«Στη δίκη της κάρτας υγείας η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Αυτό σημαίνει ότι αν οι κατηγορούμενοι καταδικαστούν, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσει αποζημιώσεις υπέρ της Ομοσπονδίας.

Ο κ.Κακαβιάς πλέον θα αμείβεται απευθείας από τη σημερινή διοίκηση του Β.Γραμμένου. 

Και παρότι είναι άμεμπτος δικαστής, κάποιοι κακεντρεχείς μπορεί να ισχυριστούν ότι η απόφασή του θα επηρεαστεί από την εργασιακή του σχέση με την ΕΠΟ, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετούνται με μία καταδίκη των 4 πρώην προέδρων και των υπόλοιπων πρώην παραγόντων της Ομοσπονδίας».

Ο πρώτος που το κατάλαβε αυτό ήταν ο ίδιος ο δικαστής, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποδέχθηκε την εκλογή του στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ – και τον δεύτερο μισθό που αυτή θα συνεπαγόταν.

Ωστόσο καλό θα ήταν να το αντιληφθεί και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού απεγκλωβίζοντας τους τακτικούς δικαστές από την ψήφο των ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Δεν μπορεί και δεν στέκει λογικά οι πρόεδροι των ΕΠΣ και των ομάδων να κρίνουν οι ίδιοι με την ψήφο τους ποιος θα είναι ο αθλητικός δικαστής που θα τους δικάζει. Κι όμως, για αυτό ψήφισαν την περασμένη Δευτέρα! Ανάμεσά στους εκλέκτορες υπενθυμίζεται ότι ήταν  και τέσσερις Θρακιώτες παράγοντες…