Σε πλήρη διάλυση οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Τσίγγλας στο Διδυμοτειχο (+photos)

 

Μια περιοχή , που θα μπορούσε να έσφυζε ζωή και να αποτελούσε πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους του Διδυμοτείχου αλλά όλου του Έβρου, μαραζώνει μέρα με την ημέρα.

Βρέθηκε στο προσκήνιο μάλιστα την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε και ευτυχώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο λόγος για το δάσος της Τσίγγλας που κάποτε ήταν γεμάτο ζωντάνια αλλά πλέον μαραζώνει.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου δεν αξιοποιήθηκε ποτέ και έχει μείνει ένα χωράφι με αγριόχορτα ενώ οι γηπεδικές εγκαταστάσεις που ανακαινίστηκαν ύστερα από εθελοντική πρωτοβουλία από Ευρωπαίους φοιτητές , έχουν διαλυθεί.

Οι μπασκέτες έχουν σπάσει και κάποιοι ασυνείδητοι γέμισαν αυτοκόλλητα, οι φίλεδες λείπουν από τα γήπεδα βόλεϊ και τίποτα δεν θυμίζει σε ωραίο αθλητικό χώρο, όπως ήταν το όνειρο των δημιουργών του.

Αλήθεια πόσο διαφορετικά θα ήταν αν υπήρχε αναψυκτήριο και φροντίδα από τον Δήμο Διδυμοτειχου αλλά και από τους απλούς κατοίκους της περιοχής.

Ειναι κρίμα να ζητάμε ανάπτυξη στην περιοχή της Θράκης και να αφήνουμε ανεκμετάλλευτο ένα τόσο εντυπωσιακό τοπίο που καταλήγει σε μια όμορφη λίμνη;