Πόλος έλξης και φέτος οι Κυκλώπειες Διαδρομές εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας

 

Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής με την υποστήριξη των Δήμων  Μαρωνείας-Σαπών και Κομοτηνής, για όγδοη συνεχή χρονιά διοργάνωσε τις Κυκλώπειες Διαδρομές, στις 24, 25 και 26 Αυγούστου, στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας, οι οποίες και φέτος …τάραξαν τα νερά, αλλά έφεραν και πλήθος κόσμου, από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Βουλγαρία στην πανέμορφη Μαρώνεια και τις παραλίες της.

Την γιορτή μοτοσυκλέτας τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους πολλές δεκάδες μοτοσυκλετιστές, με την πρόεδρο του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής Γιάννα Πουρνάρα να κάνει την εκτίμηση πως “κάθε χρόνο περίπου χίλιοι είναι όσοι έρχονται στις Κυκλώπειες, είτε ως κατασκηνωτές είτε ως απλοί επισκέπτες όλο το τριήμερο”. Πάνω από 30 Λέσχες και Μοτοσυκλετιστικοί Όμιλοι και φίλοι της μοτοσυκλέτας αγάπησαν την Μαρώνεια και τις όμορφες παραλίες μας και στηρίζουν αυτή την εκδήλωση.

Γύρω στα 300 άτομα είναι αυτή τη στιγμή εδώ“, είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” η κα Πουρνάρα, για να δηλώσει χαρούμενη που τόσος κόσμος έρχεται στη Ροδόπη: “Τα μηνύματα που παίρνουμε από όσους έρχονται είναι πως τους αρέσει πάρα πολύ η περιοχή και η εκδήλωση, γι’ αυτό κι έρχονται, γι’ αυτό και κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα. Για να έρθεις στην Μαρώνεια, πρέπει να έρθεις για συγκεκριμένο λόγο, δεν περνάς από την Μαρώνεια.

Χαίρομαι, λοιπόν, που βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής μας, ραντεβού, να είμαστε γεροί, του χρόνου, στην ένατη χρονιά“.

Εξηγεί σε άλλο σημείο του λόγου της πως όσοι έρχονται γίνονται πολλαπλασιαστές της εμπειρίας, δηλαδή “γνωρίζουν την περιοχή κι έρχονται ξανά την επόμενη χρονιά με τους φίλους ή την οικογένειά τους“, και στέκεται και στις παρουσίες από τη γειτονική Βουλγαρία: “Έχουμε σταθερούς υποστηρικτές από τη Βουλγαρία, οι οποίοι, μέσα από τις Κυκλώπειες Διαδρομές, αγάπησαν πάρα πολύ την περιοχή, και όλο αυτό το διάστημα έχουν περάσει 200 διαφορετικά άτομα από τη Βουλγαρία. Το γνωρίζω πάρα πολύ καλά, γιατί έχω φιλοξενήσει Βούλγαρους και στο σπίτι μου, ότι έρχονται κάθε χρόνο”.

Μπορεί για μας αυτές οι μοτο-συγκεντρώσεις να είναι κάτι ξεχωριστό, για τους φίλους της μοτοσυκλέτας όμως είναι μία ευχάριστη ρουτίνα. “Οι Κυκλώπειες μπορεί να είναι κάτι ιδιαίτερο για την περιοχή μας, εμείς όμως, ως μοτοσυκλετιστές, κάθε Σαββατοκύριακο, ειδικά το καλοκαίρι, από τον Μάιο και μετά, γίνεται σε κάποια λέσχη και ένα αντίστοιχο event, άρα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας“, σημειώνει η Γιάννα Πουρνάρα.  Μάλιστα, φέτος, στο πλαίσιο των Κυκλώπειων, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά χρονική σειρά συγκέντρωση Γυναικών μοτοσυκλετιστριών.

Η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος, έχει αγκαλιάσει τις γυναίκες και μέσα από την ομάδα “Γυναίκα στον μοτοσυκλετισμό”, γι’ αυτό και ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να οδηγήσουν μηχανή ή από την θέση του συνοδηγού να περάσουν στην θέση του οδηγού. Τέλος, όπως καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ του “Χρόνου”, στα προσεχή σχέδια του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής είναι η καθιέρωση στα Ελευθέρια, έκθεσης μοτοσυκλέτας, η ολοκλήρωση των εργασιών στο σπίτι του Ομίλου στον σιδηροδρομικό σταθμό και μια σειρά ακόμη εκδηλώσεων για τις οποίες θα ενημερωθείτε  στο μέλλον.