Πέθανε ο Εβρίτης ιδρυτής των «Θρακικών Εκκοκιστηρίων» της Κομοτηνής Ηλίας Κουρούδης

 

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 ο ιδρυτής της εταιρείας «Θρακικά Εκκοκκιστήρια ΑΕ» και για πολλά χρόνια πρόεδρος της, Ηλίας Κουρούδης. 

Ο Ηλίας Κουρούδης γεννήθηκε το 1929 στο Σουφλί Έβρου και αργότερα σε νεανική ηλικία μετακόμισε οικογενειακά στην Ορεστιάδα. Το 1955 ήρθε και εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του Χρυσούλα στην Κομοτηνή, όπου δημιούργησε και λειτούργησε σπορελαιουργείο. Το 1972 ίδρυσε τα Θρακικά Εκκοκιστήρια Α.Ε., το πρώτο εκκοκκιστήριο στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Αποχαιρετώντας τον ιδρυτή της εταιρείας το ΔΣ των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων υπογραμμίζει πως «ο Ηλίας Κουρούδης διακρινόταν για την εργατικότητα, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό του ένστικτο. Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια επί των ημερών του έγιναν ένα από τα πρώτα εκκοκκιστήρια στην Ελλάδα και μια από τις υγιέστερες επιχειρήσεις στην Θράκη. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η βαμβακοκαλλιέργεια να γίνει η βασική καλλιέργεια της περιοχής».

Παράλληλα σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να παραμείνουν τα εκκοκκιστήρια και το ΚΤΕΟ κλειστά την ημέρα της κηδείας, η οποία θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου στις 13:00 στον καθεδρικό ναό.
  •  Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία.
  •  Να καταθέσει δωρεά εις μνήμην του στο σύλλογο μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».
  • Να παρέχει ετήσια υποτροφία «Ηλίας Κουρούδης» σε παιδί αγροτικής οικογένειας που θα εισάγεται σε Γεωπονική σχολή.

Το «αντίο» της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, επισημαίνοντας πως ο Ηλίας Κουρούδης «διακρινόταν για την εργατικότητα, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό του ένστικτο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα την αποδημία ενός λαμπρού μέλους της επιχειρηματικής κοινότητας της Θράκης, του ιδρυτή και επί πολλά έτη προέδρου των Θρακικών Εκκοκιστηρίων Α.Ε., Ηλία Κουρούδη.
Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, η Διοίκηση και τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλληπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του εκλιπόντος.
Ο Ηλίας Κουρούδης γεννήθηκε το 1929 στο Σουφλί Έβρου και αργότερα σε νεανική ηλικία μετακόμισε οικογενειακά στην Ορεστιάδα.
Το 1955 εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του Χρυσούλα στην Κομοτηνή, όπου δημιούργησε και λειτούργησε σπορελαιουργείο.
Το 1972 ίδρυσε τα Θρακικά Εκκοκιστήρια Α.Ε., το πρώτο εκκοκκιστήριο στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
Ο Ηλίας Κουρούδης διακρινόταν για την εργατικότητα, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό του ένστικτο. Τα Θρακικά Εκκοκιστήρια επί των ημερών του έγιναν ένα από τα πρώτα εκκοκκιστήρια στην Ελλάδα και μια από τις υγιέστερες επιχειρήσεις στην Θράκη. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η βαμβακοκαλλιέργεια να γίνει η βασική καλλιέργεια της περιοχής.
Καλό ταξίδι κύριε Ηλία!!!

 

Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/