Super League: Διασώθηκε ο Ζίβκοβιτς, για τα «μπουζούκια» οι άλλοι! Η κριτική και η βαθμολογία των παικτών της Ξάνθης

 

Η Ξάνθη ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια και έμεινε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά χωρίς νίκη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Κυρίως όμως προβλημάτισε τους φίλους της και τους οπαδούς της με την εμφάνισή της, αφού εμφανίστηκε ανέτοιμη και κομμένη στα δύο.

Τελικά ηττήθηκε χάρη σε ένα τέρμα του Γιάννη Μπουζούκη, που ελάχιστοι γνωρίζαμε αλλά μάθαμε για τα καλά με το γκολ που πέτυχε.

Όπως έχει καθιερώσει το ThrakiSportS πάμε να δούμε την ατομική κριτική των παικτών της ομάδας της Θράκης:

Ζίβκο Ζίβκοβιτς (8): Μακράν ο κορυφαίος της ομάδας αφού χωρίς αυτόν η ήττα θα ήταν πιο βαριά. Ειδικά στις καθυστερήσεις είπε στο 90’+3′ και στο 90’+7′ διαδοχικά «όχι» στον Εμμανουηλίδη. Ακόμα και στο γκολ του Μπουζούκη, έχει κάνει πιο πριν εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Χατζηγιοβάνη μέσα από την περιοχή.

Κασά Καμαρά (3): Σε πολύ κακή μέρα ο κεντρικός αμυντικός μέσος της Ξάνθης. Κακές κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα, λίγες συνεργασίες, από τις βασικές αιτίες που ουσιαστικά δεν υπήρχε κέντρο και η ομάδα έμοιαζε κομμένη στα δύο. Δέχθηκε και κίτρινη κάρτα.

Χόρχε Κασάδο (4): Παρασύρθηκε από την κακή εικόνα της υπόλοιπης ομάδας αν και βρέθηκε ένα κλικ πιο πάνω σε ατομική απόδοση, συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Προσπάθησε σε κέντρο της άμυνας και κέρδισε μονομαχίες απέναντι σε παίκτες τρεχαντήρια που έπεφταν με πολύ πάθος στη μπάλα, ενώ παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που θα είχε αλλάξει και όλη την ιστορία του αγώνα.

Σιλά (3): Απογοητευτική η εικόνα του. Πέφταν πάνω του πολλές φορές δύο και τρεις αντίπαλοι και έκαναν πάρτι από την αριστερή πλευρά. Μια φορά πλησίασε το γκολ λίγο πριν το 90.

Ερικ Γέντρισεκ (1): Εκτός τόπου και χρόνου. Το περσινό βαρύ χαρτί της ομάδας δεν μπήκε ποτέ στο ματς, με τον Ράσταβατς να τον χρησιμοποιεί ξανά στο αριστερό άκρο αλλά να μην του βγαίνει. Δέχθηκε και κίτρινη κάρτα. Αν όχι ο χειρότερος του αγώνα, μέσα στους δύο τρεις χειρότερους της ομάδας αλλά και του ματς συνολικά.

Κώστας Φλίσκας (3): Ο αρχηγός κατέγραψε μια ακόμα συμμετοχή σε ένα ακόμα πρωτάθλημα αλλά μέχρι εκεί. Με την εμπειρία του κέρδισε φάσεις αλλά έχασε πάρα πολλές από τους νεαρούς και ιδαίτερα κινητικούς παίκτες του τριφυλλιού.

Μπουλα Κίκε (4): Εκανε φιλότιμη προσπάθεια στον χώρο του κέντρου αλλά μέχρι εκεί. Σε μια ομάδα που δεν είχε κέντρο, απλά βρέθηκε ένα κλικ πιο πάνω από τους άλλους συμπαίκτες του.

Ματίας Γκαστόν Κάστρο (1): Και πολύ του βάλαμε. Απογοητευτική εικόνα για παίκτη που θέλει να αγωνίζεται σε ομάδα που διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού τον έκαναν να φαίνεται λίγος. Εννέα στις δέκα φορές έπεφταν επάνω του και τον έκοβαν, τον κράταγαν μακριά από την μπάλα, μακριά από το γκολ. Το κατάλαβε γρήγορα και ο Ράσταβατς και τον άλλαξε στο ημίχρονο.

Βασίλης Φασίδης (3): Μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο. Άλλαξε λίγο την εικόνα στον χώρο του κέντρου και μπροστά, έδωσε μια κάποια  αλλά δεν έκανε την διαφορά.

Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς (2): Υποτίθεται είναι ο οργανωτής της ομάδας αλλά μόνο οργανωτικές αρετές δεν έδειξε. Σαν να μην έφτανε αυτό, συνέχισε να είναι επιρρεπής στις κάρτες και έγινε ο πρώτος Ξανθιώτης για φέτος που δέχεται κόκκινη κάρτα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Από τις βασικές αιτίες του ναυαγίου.

Πάμπλο Ντε Λούκας (2): Αρκετά κακός στον χώρο του κέντρου, χωρίς οργάνωση στο παιχνίδι και με πολλά λάθη που έδιναν ευκαιρίες στους πράσινους να γίνουν επικίνδυνοι. Τον έκανε αλλαγή ο Ράσταβατς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δικαιολογημένα απόλυτα.

Σοφιάν Καντά (2): Ο νεοαποκτηθείς γάλλος έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά δεν έδειξε κάτι σπουδαίο στα περίπου 35 λεπτά που αγωνίστηκε. Δεν έφερε καν την φρεσκάδα που ήθελε ο προπονητής αποσύροντας τον Ντε Λούκας και μόνο σε μια φάση στο τέλος βρέθηκε σε θέση για γκολ χωρίς να τα καταφέρει.

Δήμος Μπαξεβανίδης (3): Μακριά από τον καλό του εαυτό, προφανώς έχοντας παρασυρθεί από την κακή εικόνα της ομάδας, δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα θα ήθελε στα άκρα.  Εγινε αλλαγή λίγο πριν το τέλος.

Ορφανίδης (-): Μπήκε αργά, μόλις στο 84′ και δεν μπόρεσε να ανανεώσει την ομάδα. Ωστόσο αγωνίστηκε λίγο χρόνο και για αυτό ίσως θα ήταν άδικο να κριθεί και να βαθμολογηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα