Super League: Ομόφωνη απόφαση για σέντρα και «πόλεμο» με ΕΠΟ – Κανονικά στα Πηγάδια το Ξάνθη-Παναθηναϊκός

 

Κανονικά θα διεξαχθεί στις 19.15 το απόγευμα της Κυριακής το ματς Ξάνθης – Παναθηναϊκού στα Πηγάδια καθώς και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο, μετά την ομόφωνη σύμφωνα με πληροφορίες απόφαση του ΔΣ της Super League.

Αυτό κρίνοντας μεταξύ άλλων και τις σοβαρές ρήτρες που υπήρχαν από πλευράς Nova σε περίπτωση αναβολής, αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα. Αποφάσισε ωστόσο να ισχύσει και κανονικά η προκήρυξη όπως η ίδια έχει προβλέψει με τρεις ομάδες να υποβιβάζονται και χωρίς μπαράζ, όπως νωρίτερα είχε αποφασίσει η ΕΕ της ΕΠΟ.

Ελήφθη ακόμα η απόφαση να προσβληθεί αυτή η απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ερωτηματικό παραμένει αν ενδεχομένως θα υπάρξει νομικό θέμα με τα ματς της πρεμιέρας και όσα θα ακολουθήσουν μέχρι την τροποποίηση της προκήρυξης, εφόσον φυσικά αυτή τελικά τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει και το μπαράζ.

Με δημόσια τοποθέτησή του νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε εκφράσει την θέση να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα ενώ η Λάρισα και ο Απόλλων Σμύρνης είχαν ζητήσει αναβολή. Προφανώς στην πορεία άλλαξαν γνώμη προς μια πιο σκληρή γραμμή, εφόσον ξεκινά το πρωτάθλημα με διαφορετική προκήρυξη από αυτήν που αποφάσισε η ΕΠΟ.

Κατά συνέπεια η σέντρα γίνεται κανονικά και στις 19:15 της Κυριακής η Ξάνθη θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στα άδεια Πηγάδια, έπειτα από την απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια και να ισχύσουν μόνον οι κάρτες διαρκείας.