Πρωταθλητής Ευρώπης στην σφαιροβολία στο Βερολίνο ο Εβρίτης Δημήτρης Ζησίδης

 

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ του Βερολίνου, ήρθε δια χειρός ενός Εβρίτη Δημήτρη Ζησίδη.

Ο χάλκινος παραολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο έχει καταγωγή από το χωριό Ελιά Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, όπως είχε αναφέρει σε προπέρσινο δημοσίευμά του το ThrakiSportS.

Στο Βερολίνο κατέκτησε την κορυφή στη σφαίρα κατηγορίας F32 με καλύτερη επίδοση 8.56 μέτρα. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 7.85, 8.45, 8.48 και 8.11 μέτρα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα του 2014 και του 2016, ο Θρακιώτης πρωταθλητής ήταν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, συνεπώς ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τον «άγνωστο Εβρίτη» πρωταθλητή, που όπως όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτούς τους Αγώνες, συνιστούν παράδειγμα για όλους μας με την γενικότερη στάση ζωής που έχουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες, επίσης χρυσό, το είχε κατακτήσεις επίσης στη σφαιροβολία αλλά σε άλλη κατηγορία ο επίσης «δικός μας» Απόστολος Χαριτωνίδης, όπως έγινε μετά την περσινή απόφασή του να χαρίσει το πρώτο του μετάλλιο στον Δήμο Ορεστιάδας στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά.

http://www.thrakisports.gr/2018/08/23/protathlitis-evropis-me-rekor-o-dikos-mas-apostolos-charitonidis-sti-sfera/