Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ ο «δικός μας» Απόστολος Χαριτωνίδης στη σφαίρα

 

Χρυσός, στην παρθενική του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου για Άτομα με Αναπηρία αναδείχθηκε ο «δικός μας» Απόστολος Χαριτωνίδης, που πέρυσι συγκίνησε άπαντες με την παράδοση του μεταλλίου του στον Δήμο Ορεστιάδας στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που έδειξε με τον τρόπο του ότι αισθάνεται περισσότερο Θρακιώτης από βέρους Θρακιώτες και σύντομα πρόκειται να τιμηθεί με τη σειρά του από τον Δήμο Ορεστιάδας, κατέκτησε την κορυφή της σφαίρας κατηγορίας F37 με 15 μέτρα 28 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων και πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Χαριτωνίδης, ο οποίος από την πρώτη κιόλας βολή στους αγώνες που διεξάγονται στο Βερολίνο, στο ίδιο στάδιο όπου πριν δύο εβδομάδες έγραψε ιστορία ο ελληνικός στίβος με τα επτά μετάλλια που κατέκτησαν Παπαχρήστου, Τεντόγλου, Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Μπελιμπασάκη και Τσιάμης έδειξε πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Είχε συνολικά τέσσερις έγκυρες βολές, με τις τρεις εξ αυτών πάνω από τα 14 μέτρα. Συγκεκριμένα έριξε στην πρώτη 14.02μ, στην τρίτη 13.79, στην τέταρτη 14.08, ενώ άφησε την καλύτερη για την έκτη και τελευταία βολή, η οποία μετρήθηκε 15.28μ.

Το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 15.16μ από το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα,  ενώ το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων είχε ο Λιθουανός Μιντάουγκας Μπίλιους με 15.15μ. από τις 23 Αυγούστου 2014 στο Σουόνσι της Βρετανίας.