Europa League: Συνέχισε και στη Βασιλεία το σερί των ευρωπαϊκών του τερμάτων ο Παπουλής

 

Με τον πρώην φορ του Πανθρακικού Φώτη Παπουλή να βρίσκει για μια ακόμα φορά δίχτυα, ο Απόλλωνα Λεμεσού πήρε σκορ που αν μη τι άλλο του δίνει ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Παρόλο που στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βασιλεία η κυπριακή ομάδα αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ του Φαν Βολφσβίνκελ στο 6’, δεν πτοήθηκε.

Με την έναρξη λοιπόν του δεύτερου μέρους έφερε σε ένα πεντάλεπτο… τούμπα το ματς χάρη σε γκολ των Μαγκλίτσα (49’) και Παπουλή (53’).

Δυστυχώς όμως ο Φαν Βολφσβίνκελ ισοφάρισε σχετικά νωρίς (στο 69’), με αποτέλεσμα η πίεση των Ελβετών στο τέλος να τους αποφέρει και το τέρμα του Τσιούμαρτ (84’).

Αυτό ήταν ένα γκολ που τους έδωσε μεν τη νίκη με 3-2, αλλά δεν απαγορεύει στον Απόλλωνα τα όνειρα να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς και να βρεθεί εκείνος στους ομίλους.

Προβάδισμα πρόκρισης πήραν και οι άλλες κυπριακές ομάδας. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 1-0 την Αστάνα και θα υπερασπιστεί την άλλη Πέμπτη στο Καζακστάν αυτήν την νίκη του.

Η ΑΕΚ Λάρνακας απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Τρεντσίν στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα play-off του θεσμού, στην Ζίλινα της Σλοβακίας.