Αναχωρεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας η «οικογένεια Κορακάκη»

 

Αναχωρεί αύριο Παρασκευή (24/8) η αποστολή της ελληνικής σκοποβολής για τον Τσανγκβόν της Νότιας Κορέας, προκειμένου να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. 

Η ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη θα αγωνιστεί στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και 25μ. πυροβόλο πιστόλι Sport, η Αγαθή Κασούμη στα 25μ. πυροβόλο πιστόλι Sport και ο Διονύσης Κορακάκης στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι Εφήβων και 50μ. πυροβόλο πιστόλι ελεύθερο Εφήβων. Τους αθλητές θα συνοδεύει ο προπονητής Δραμινός Τάσος Κορακάκης.

Εκτός από την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, σύμφωνα με την κατάσταση αξιoλόγησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ESC) του Ιoυλioυ 2018, η Aγαθή Κασούμη βρίσκεται μεταξύ των 24 πρώτων αθλητριών (στην 20ή θέση) στo αγώνισμα τoυ πιστoλιού 25μ. Γυναικών, θέση η οποία δίνει κάρτα (Quota) συμετοχής στη Ελλάδα για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019 στο Μινσκ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στην Κορέα είναι ο τελευταίος αγώνας στα αγωνίσματα 10μ., 25μ., και 50μ. που θα διαμορφώσει την κατάσταση αξιολόγησης της ESC στις 31/12/2018 και θα καθορίσει τις θέσεις Quota για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2019.