Volley League: Ξαφνικό πρόβλημα με την αδειοδότηση της ΑΕ Κομοτηνής

 

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην ημέρα δεν ασχολήθηκε μόνο με τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων της Super League.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την άδεια σύστασης Τμήματος Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών της ΑΕ Κομοτηνής, ώστε να μπορέσει και επισήμως να εισέλθει στις τάξεις της Volley League.

Η ΑΕ Κομοτηνής ως ομάδα της Α2 Κατηγορίας και παλιότερα της ΕΣΠΕΘΡ ήταν αποκλειστικά ερασιτεχνικό σωματείο αλλά μετέχοντας στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ οφείλει να έχει ημιεπαγγελματική υπόσταση.

Για τον λόγο αυτόν οφείλει να συσταθεί ΤΑΑ (εν προκειμένω ΤΑΠ για πετοσφαιριστές). Ωστόσο παρόλο που όλα έδειχναν υπό έλεγχο, παρουσιάστηκε φαίνεται κάποιο πρόβλημα καθώς πιθανότατα δεν είχαν συγκεντρωθεί όλα τα δικαιολογητικά.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και κατά πάγια τακτική της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δόθηκε αναβολή. Ωστόσο δεν είναι αναβολή για συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά αόριστη, γεγονός που μάλλον δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι απλό και δεν λύνεται άμεσα, ώστε να αναβαλλόταν η συζήτηση για λίγες ημέρες μόνο.

Ακόμα και αν λάβει την άδεια σύστασης ΤΑΠ η ΑΕ Κομοτηνής θα χρειαστεί και το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, όπως και τα άλλα έντεκα σωματεία της Volley League συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που δεν έχει εξασφαλίσει ούτε την προαδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή της ΕΣΑΠ.

Συνεπώς τα μπλεξίματα των ομάδων με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν σταματούν εδώ, αλλά για να αρχίσουν τουλάχιστον για την ΑΕ Κομοτηνής απαιτείται πρώτα να έχει συσταθεί Τμήμα Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών και κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει συμβεί, όπως αποκαλύπτεται από την τελευταία απόφαση της ΕΕΑ.

Σε αυτήν αναφέρεται επί λέξη:

1. Άδεια σύστασης ΤΑΠ  Μ.Γ.Σ. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
    ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩ