Δεν κλήθηκε ποτέ στην Εθνική Ελλάδος και κλήθηκε σε αυτήν της… Κύπρου ο (άλλοτε Κομοτηναίος) Φώτης Παπουλής

 

Ο 33χρονος Έλληνας πρωην επιθετικός του Πανθρακικού, Φώτης Παπουλής, που πρόσφατα απέκτησε κυπριακό διαβατήριο, ενημερώθηκε ότι θα κληθεί στην εθνική ομάδα της Μεγαλονήσου για τους αγώνες με Νορβηγία – Σλοβενία.

Στις 6 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο εκτός έδρας αγώνα με τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Nations League και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου. Στις 13 Αυγούστου ο Φώτης Παπουλής απέκτησε κυπριακό διαβατήριο. Από το 2012 μέχρι σήμερα ο 33χρονος επιθετικός αγωνίζεται στον Απόλλωνα Λεμεσού και πλέον σαν αρχηγός του είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο στην εθνική ομάδα της Κύπρου.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και του Πανθρακικού είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2017 στον Sport24 Radio 103.3: “Δυστυχώς, δεν έχω παίξει στην εθνική Ελλάδας και δε θέλω να σχολιάσω αν το δικαιούμουν. Θα μπορούσα να πάρω μία ευκαιρία, καθώς έχω αρκετές καλές χρονιές, με ευρωπαϊκές συμμετοχές. Όσον αφορά την Κύπρο, δεν θέλω να ανοίξω μία κουβέντα, χωρίς να έχει υπάρξει κάτι επίσημο. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις, θα ήταν μεγάλη τιμή για εμένα και θα το σκεφτόμουν, αφού έχω εισπράξει πολλή αγάπη στην Κύπρο”.

Ο Παπουλής είναι αρχηγός στον Απόλλωνα Λεμεσού και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Εφέτος σε έξι ευρωπαϊκά ματς έχει σημειώσει τρία γκολ. Πέρυσι σε 25 συμμετοχές πέτυχε 15 γκολ, ενώ το 2016-2017 σε 34 ματς έβαλε 15 τέρματα. Παλαιότερα έχουν υπάρξει κι άλλοι Έλληνες που φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής Κύπρου. Το ίδιο είχε γίνει το 2010 με τον Σάββα Πουρσαΐτίδη και δύο χρόνια αργότερα με τον Νίκο Κατσαβάκη.