Απουσία της πλειοψηφίας των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων η Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης

 

Η Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης ξεκινά με Πάριο και  Ρόκκο να είναι τα μεγαλύτερα ονόματα, στα τοπικά ραδιόφωνα προβάλλεται διαρκώς σχετικό σποτάκι με την επισήμανση ότι η διοργάνωση γίνεται με τη συμμετοχή πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων αλλά η αλήθεια είναι ότι η διοργάνωση γίνεται με την… απουσία της πλειοψηφίας αυτών.

Κάποιοι δέχθηκαν μεν να συμμετάσχουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είπε όχι μετά από όσα προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες και τις κόντρες της δημοτικής αρχής με τον φορέα των πολιτιστικών σωματείων. Έτσι ασκήθηκαν πιέσεις ξεχωριστά σε ορισμένα σωματεία να λάβουν μέρος και στο κόλπο μπήκαν και τα αθλητικά για να φανεί ικανοποιητικός διψήφιος αριθμός.

Τα δημοσιεύματα των προηγούμενων εβδομάδων έκαναν λόγο μάλιστα και για υπόγειες συναλλαγές μέσα από τις δημοτικές επιχορηγήσεις, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνεται. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι περισσότερες πιέσεις ασκήθηκαν στον Εθνικό που ενέδωσε, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων έστρεψε την πλάτη στην Γιορτή Κρασιού και δεν δήλωσε συμμετοχή παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν και τις παρατάσεις που δόθηκαν.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αν κάποιος δει την λίστα των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων που λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την λίστα όσων ανακοίνωσε ο Δήμος ότι θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι σύλλογοι γύρισαν την πλάτη στην Γιορτή Κρασιού. Και κάποιοι απορούν που έχουν πάει τα χρήματα που πλησιάζουν το έκα εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, τα οποία σύμφωνα με τον Δήμο έχουν πάει σε συλλόγους…